Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Min tjej har inte längre någon lust att ha sex

Man kan känna sig ensam och ledsen om man inte blir bekräftad.
1 av 3

Man kan känna sig ensam och ledsen om man inte blir bekräftad.

Sxc.hu

Läsarens tjej har ingen sexlust längre.
2 av 3

Läsarens tjej har ingen sexlust längre.

Sxc.hu

Kom ihåg att gosa mycket och njut av närheten tillsammans.
3 av 3

Kom ihåg att gosa mycket och njut av närheten tillsammans.

Sxc.hu

Sex & Blandat | 23/03/2011 14:13

"Hon blir såklart arg eller irriterad om jag frågar, eftersom jag tar upp det här rätt ofta och mer och mer har jag insett att jag börjar bli ett svin som försöker övertala henne."

Fråga:

Jag är en 18 år gammal grabb och jag har varit ihop med min flickvän i över ett år. I början av förhållandet hade vi väldigt mycket sex men nu har vi inte haft sex på en månad.

Jag vill inte tjata trots att jag har gjort det, för jag vill inte framstå som en pervers idiot som tvingar min tjej till saker hon inte vill. Jag har pratat med henne om det här såklart och hon säger att hon inte känner någon lust helt enkelt, hon är inte sugen.

Jag accepterar det men eftersom jag är en mycket osäker person så tror jag att det ändå har med mig att göra, att jag gör något fel.

Hon blir såklart arg eller irriterad om jag frågar, eftersom jag tar upp det här rätt ofta och mer och mer har jag insett att jag börjar bli ett svin som försöker övertala henne.

Kan jag göra något för att få hennes lust att komma tillbaka eller ska jag bara vänta och se?

Svar:

Det är alltid svårt när man hamnar i "ofas" sexuellt i en relation. Jag har varit där många gånger och vet precis hur det känns.

Jag tycker att du i stället för att fundera på hur du kan få hennes lust tillbaka ska fokusera på allt det andra ni gör som får dig att känna dig älskad. Det är möjligt att du, eftersom sex liksom är yttersta beviset för någons kärlek, ser det som att hon inte tycker om dig längre bara för att hon inte vill ligga, men så behöver det verkligen inte vara.

Förmodligen hjälper det inte om du försöker trixa till det. Det kanske är värt ett försök att typ ge henne en helkroppsmassage så hon slappnar av och sen ta det därifrån så att säga.

Men det kan också slå tillbaka och hennes reaktion kan bli att "vafan, kan du inte ens massera mig utan att det ska leda till sex?" - så man får känna av och tänka till lite där.

Mitt tips är att gosa mycket. Hångla och kramas och var nära varandra men vänta tills hon tar initiativet till sex. Och när hon väl gör det, bli inte eld och lågor utan ta det lugnt och agera som om allt vore som vanligt.

Det kan dröja innan hennes lust kommer tillbaka och att hon förlorat den kan bero på en massa saker. Kanske är hon stressad över något i livet? Kanske trivs hon inte i skolan/på jobbet?

Om hon säger att hennes avsaknad av lust inte har med dig att göra får du försöka tro henne.

Som sagt, mys mycket och se till att få den närhet och bekräftelse du behöver i väntan på att ni har sex igen. Och visa henne att det är okej att inte vilja just nu.

Om du är avslappnad kring det hela så blir kanske hon det också med tiden och på så vis hoppas jag att ni snart är "på banan" igen.

Lycka till!