Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Är jag lesbisk?

Lina Wallfält.
1 av 4

Lina Wallfält.

Neliah bloggar på www.nyheter24.se/blogg/neliah.
2 av 4

Neliah bloggar på www.nyheter24.se/blogg/neliah.

Aija Darling.
3 av 4

Aija Darling.

Tjejpanelen.
4 av 4

Tjejpanelen.

Sex & Blandat | 19/04/2011 21:37

TJEJPANELEN. Hur vet man om man är homosexuell? Måste man vara lesbisk bara för att man tänder på någon av samma kön? Det svarar tjejpanelen på.

Fråga:

Hej, jag är en tjej på 16 år som aldrig blir kåt när jag har sex med en kille, kan det betyda att jag tycker om tjejer? Skulle verkligen vilja veta. Jag tittar oftast på tjejer och det gör mig väldigt kåt. Snälla svara / Blyga tjejen.

Tjejpanelen svarar:

Nathalie Melinder aka Neliah, värdinna och bloggare

Tjena tjejen. Jag vet inte hur det är för dig när du har sex med en kille men kan det inte vara så att ni kanske inte tar tillräckligt med tid för att kåta upp dig tillräckligt?

– Annars så måste jag säga att det låter som att du intresserar dig mer för tjejer. Jag kan föreslå - av egen erfarenhet - att du lägger din blyghet åt sidan och testar dig fram. Qx.se är en bra gaysida om du vill prata med andra tjejer.

– Jag har själv varit i din position men jag valde att pröva mig fram och är numera officiellt bisexuell. Det är minst lika okej att bli kåt på tjejer som killar.

Lina Wallfält, musiker, dj, mångsysslare och servitris

– Det är inget fel med att känna starka fysiska känslor för någon av samma kön, det viktiga är att känna sig trygg i sig själv. Man ska aldrig skämmas för det man känner eller vill pröva på i livet.

– För mig tog det lång tid att slappna av och känna mig trygg i mitt sexliv. Och först när jag började lära känna min kropp och känna mig avslappnad, kunde jag börja njuta av att vara nära någon sexuellt.

– Det är väldigt vanligt att känna åtrå för någon av samma kön, och att göra det i unga år är nog ännu vanligare, då man håller på att lära känna sig själv och sin kropp. Så som du känner idag, kanske du inte ens känner om några år.

– Om du tycker om att hångla, hänga med och vara nära killar, men även tjejer, så kan det vara så att du är bisexuell.

– Det viktiga är att inte känna sig pressad när det gäller sex, utan att man först tar reda på vad man själv vill för att sen kanske dela en upplevelse med någon annan.

Aija Darling, personlig assistent och bloggare

– Kära blyga tjej, att du inte blir kåt när du har sex med en kille, kan bero på flera faktorer.

– Antingen har du sex med killar du egentligen inte ens är tänd på, men du orkar inte vänta in en tiopoängare så du nöjer dig med "första bästa". Eller så finns det diverse brister i själva sexrutinen. Kanske för lite förspel och/eller för lite fokus på din njutning?

– Felet kan egentligen ligga var som helst, det behöver inte nödvändigtvis betyda att du har gått och blivit lesbisk. Men å andra sidan, kanske du har det? Det kanske bor en liten homosexuell tjej inom dig som älskar kvinnor och - utöver kåtheten - även skulle vilja vara tillsammans med och vara kär i en tjej? Att gilla det motsatta könet handlar ju om så mycket mer än att bara vara kåt.

– Mitt råd till dig är att sluta överanalysera allt, go with the flow i stället. Pröva det ena, pröva det andra. Se dig själv som en fri själ, nyfiken på allt och tänk inte så mycket på om du är straight eller gay.

– Det där kommer med tiden, men fram tills dess, ha kul och gör det som du känner för. Och sluta för guds skull att ha sex med folk som inte gör dig tillräckligt tänd, det är bara slöseri med tid.