Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Är jag slampig?

Så länge det är du som bestämmer när det är dags att knäppa upp byxorna är det ok.
1 av 2

Så länge det är du som bestämmer när det är dags att knäppa upp byxorna är det ok.

Sxc.hu

Häng inte upp dig så mycket vid siffror.
2 av 2

Häng inte upp dig så mycket vid siffror.

Sxc.hu

Sex & Blandat | 06/04/2011 17:56

"Jag förlorade oskulden för lite drygt ett år sen och har haft sex med 15 killar. Vad är normalt?"

Fråga:

Finns det någon form av medelsiffra som visar antal sexpartners man haft vid 18 års ålder?

Jag förlorade oskulden för lite drygt ett år sen och har haft sex med 15 killar. Jag vet, slampigt, även om siffran har sina anledningar. Men ändå, finns det värre?

Svar:

I en undersökning som gjordes 1996 visade det sig att svenska kvinnor i genomsnitt har sex med 4,7 personer under sin livstid. Men det var ju för närmare 15 år sen. Jag har faktiskt ingen aning och heller inte hittat någon vidare bra statistik, men jag tänker mig att antalet är högre i dag.

Oavsett vilket, så tycker jag inte att man ska hänga upp sig så mycket på siffror och medeltal. Det enda som betyder något är ifall du är nöjd och mår bra själv.

Du kallar dig för slampig och det gillar jag inte. Varför är du slampig? För att du har haft mer sex än dina vänner? För att du tror att du har haft det? Inget av det där spelar egentligen någon roll.

Det som oroar mig lite är dock att du skriver att det finns en "anledning" till ditt antal sexpartners. Och jag antar att anledningen är en annan än att du helt enkelt har velat ha sex med dessa personer.

Så här är det. Så länge du skyddar dig och därmed tar hand om dig själv och så länge du bara gör sånt du vill och känner dig bekväm med, gör du rätt.

Så länge du mår bra innan, under och kanske framför allt efter sexet ska ingen döma dig för hur många du har legat med. Det är din ensak.

Om du känner själv att du har haft sex med för många, kanske du dock ska fråga dig själv varför du har sex med dessa människor. Är det kanske någonting annat än sex du är ute efter innerst inne? Kanske bara lite bekräftelse eller närhet? Sånt som sex egentligen inte råder bot på?

Det är sånt jag tycker att du ska fokusera på. Ta reda på hur du verkligen känner och agera efter det, inte efter vad som anses rätt.

Kramar!