Quetzala Blanco.
1 av 4
Quetzala Blanco.
Kate Lee.
2 av 4
Kate Lee.
Tjejpanelen.
3 av 4
Tjejpanelen.
Alabama.
4 av 4
Alabama.

Läsarfråga: Hur kysser man egentligen?

"Larva dig inte. Känn samspelet. Njut av smakerna och saliven. Och sist men inte minst - bit inte." Tjejpanelen lär ut kysstekniker.


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig.

Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabamaalabama@nyheter24.se.

Fråga:

Hej!

Jag undrar hur man kysser någon? Jag har aldrig riktigt förstått hur man gör kyssarna intima. Visst finns det inget exakt vis för hur man kysser men skulle jag kunna få några förslag på hur man kan göra?

Tacksam för tips och svar!

Tjejpanelen svarar:

Quetzala Blanco, nöjesredaktör Nyheter24

– Fan vad svårt. Öva bara! Slappna av och var hellre lite för lugn än för snabb och "hård".

– Larva dig inte. Känn samspelet. Njut av smakerna och saliven. Och sist men inte minst - bit inte.

Kate Lee, frisör och bloggare

– Slappna av, var öm, lägg en hand rund halsen eller på kinden och arbeta långsamt. Hårda, snabba och oömma tag är vanligtvis ingenting som brukar gå hem hos oss tjejer.

– Var närvarande, fokusera, känn lugnet och låt kyssen lösa resten. Och glöm för sjutton inte att blunda - att kyssas med öppna ögon slutar vara okej efter mellanstadiet.

Alabama, redaktör

– Det är svårt att svara på hur man kysser någon, eftersom de flesta kysser lite olika. Vissa gillar att ha mycket tunga med i leken, andra vill knappt ha med den alls. En del tycker om att kyssas passionerat och häftigt, andra vill göra det lite mer försiktigt.

– Mitt hetaste tips är att liksom försöka följa den du kysser. Avvakta lite och känn efter vad din partner gör, och gör ungefär samma, om det känns bra.

– När hon "kör in tungan" i din mun, som på festen, kan du nudda hennes tunga med din, lite försiktigt till en början, liksom med tungspetsen. Du kan suga tag lite i hennes underläpp. Tungan behöver inte gå runt runt som en visp utan det räcker oftast om man liksom låter tungorna leka med varandra.

– Jag tycker det viktigaste är att bara försöka slappna av och känna efter hur allt känns. Om man är fokuserad på det man gör kan minsta lilla grej kännas jättehärlig.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.