- Foto: Sandra Qvist

Ska jag berätta för min kille om min abort?

LÄSARFRÅGA. F är gravid och ska göra en abort, men nu vet hon inte om hon ska berätta om det hela för sin kille eller inte. Vad är bäst?


Hej Hanna, tack för en bra blogg, och vad fin siten är! Kollar in varje dag och läser dina kloka svar. Jag har en sak jag själv våndas mycket över. Jag träffade en kille för snart två månader sedan. Jag är verkligen jättekär i honom och allt känns jättebra. Men nu har det tyvärr hänt att jag gått och blivit på smällen. Vi testade att köra med säkra perioder för det har fungerat för mig förut, men tji fick jag… Jag tycker att det här är jättejobbigt. Jag har varit hos gynekologen och fått ett piller som jag inte riktigt vågat ta ännu. Problemet är att jag inte vet om jag ska berätta för killen eller inte? Han är verkligen underbar och jättesnäll och jag är jättekär, men hur kommer han att känna över det här? Jag är rädd att han kommer tycka att det är så jobbigt att han inte orkar vara ihop med mig längre. Men samtidigt så mår jag jättedåligt av det här och känner att jag skulle behöva berätta. Tänk om jag inte berättar men det slinker ut under något fyllebråk? Jag vet inte alls vad jag ska göra och har en fruktansvärd ångest, har du några kloka råd att ge?

Kram,
F

Hej F, och tack så hemskt mycket! Vad rar du är!

Jag kommer att ge dig samma råd och tankar som jag gett mina vänner när de haft samma problem. Vill du vara med den här killen? Ser du en framtid med honom? Litar du på honom? Eller är han bara ett strul? Om han bara är ett strul kan man väl göra som man vill, men om det är någon man avser stanna med så ska man visa honom den respekt han förtjänar. Han kommer att tycka att det är jobbigt, vem tycker inte att en abort är sorglig? Man blir ledsen av den, en massa tankar snurrar i huvudet, så är det för dig och med all säkerhet för honom med. Men han kommer att bli ännu ledsnare om han får reda på att du inte litade på honom nog för att berätta en sån här viktig sak. Han kommer undra varför du inte ansåg att han förtjänade det, varför du trodde att han inte skulle vara kapabel till att hantera det. Han kommer att känna sig sviken, för han förtjänar också att få reda på det. Dessutom så vill han vara där för dig när det är jobbigt. En abort är, även i ett tidigt skede, en väldigt påfrestande sak både psykiskt som fysiskt. Stötta varandra, visa varandra kärlek och närhet, låt inte det sorgliga eller en rädsla för hur han ska reagera driva isär er. Håll er nära varandra istället.

Många tjejer tror att de borde hålla sånt här hemligt av respekt för killen, men det är så himla missriktat. Det rätta är att berätta.

Kram, och lycka till!
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!