Måndag 24 Jan
Stockholm

Hur blir vi bekväma med oralsex?

LÄSARFRÅGA. Anna vill ge sin partner oralsex men stämningen blir något stel och fylld av prestationskrav. Hur lär man sig att bli bekväm med nya saker och kommunicera med sin partner?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Hej!

Vilken skön sida du har skapt, Hanna! Jag är inte bara en trogen bloggläsare utan också en 24-årig tjej som sedan några månader har en relation med en kille som jag tycker mycket om. När vi har sex har jag inga som helst att ta emot, jag känner mig väldigt avslappnad när han t ex ger oralsex. Men när jag ska återgälda och också när det gäller att hitta på nya grejer i sänghalmen blir jag alltid lite nervös. Nervositeten grundar sig i att jag vill att det ska vara skönt för honom, men samtidigt (tycker nog vi båda) att det är ganska svårt att kommunicera verbalt under sexet. Varför är det så mycket prestation inblandat? Har du några tips på hur man vågar prata lite mer om vad som är skönt och inte och slappna av lite?

Att vi inte pratar så mycket gör att det är svårt att säga när något kanske slutar vara skönt och man vill göra något annat. Det tar ofta ganska lång tid för min kille att komma, vilket gör mig ännu mer frustrerad och nervös. Jag vill att sex ska vara härligt och avslappnat och inte något som man kanske inte ger sig in i alla gånger för att man är rädd att bli uttråkad på vägen.

vänliga hälsningar,
Anna

 

Hej Anna, och tack så hemskt mycket, vad glad jag blir!

Ja, att lära sig något nytt kan vara både nervöst och pinsamt. Man undrar oj, tänk om han tycker jag är tråkig, jag gör fel, äsch, tänk om han tycker att jag är dum och i alla de här tankarna kan leda till en spänd och pinsam situation. Nyckelordet i bra oralsex är att både den som ger och får känner sig bekväm.

Mitt tips är att göra det till en lek, har ni testat på rollspel? Nu tänker jag på det lättare slaget. Att gå in i roller kan lätta på trycket. Kanske kan han bära en mask och du kan ge honom oralsex, skifta lite sexuell maktposition? Och han kan vara helt tyst. Frångå prestationsmomentet några gånger och tänk inte så mycket på att göra exakt rätt. Vänj dig vid att ge oralsex först, så kan tekniken och kommunikationen komma senare.

Det är heller inte fel att innan man har sex, kanske när man ligger i sängen eller soffan och bara smeker varandra lite lätt att börja prata om vad man gillar. Om han har svårt att prata om vad han gillar så föreslår jag att du börjar. Det behöver inte vara pinsamt, de flesta upplever det som sexigt att höra vad deras partner gillar. Så det pinsamma momentet med att kläcka ur sig är verkligen värt resultatet. Det är ett gupp som känns lite svårt att ta sig an ofta, även om man har pratat öppet med en tidigare partner så är det svårt att ta sig förbi samma gupp med en ny, men det är alltid värt det. Det är också bra att ta upp det innan sexet för att man då kan slippa avbrott i förspelet eller samlaget för tekniska förklaringar som kan vara svåra att ta till sig under sexet och även för att inte ge intrycket av att ens partner gör helt käpprätt åt helvetet fel när man egentligen bara vill göra det skönare än vad det redan är.

Min personliga favorit är däremot att onanera tillsammans. Om ni är bekväma med detta så tycker jag att ni ska prova på det. Man lär sig oerhört mycket av att titta på hur sin partner hanterar sitt eget kön och det är väldigt sexigt om man känner sig bekväm med det.

Rent praktiska tips är att ollonet, och framförallt undersidan av ollonet där förhuden börjar som kallas frenulum är den absolut känsligaste delen av mannens penis och kan liknas vid din klitoris. Om man kombinerar oralsex med att använda händerna (rekommenderas) så är det också bra att använda sig av glidmedel.

Lycka till nu!

Kram,
Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela