Fredag 23 Jul
Stockholm

Min kille vågar inte ha sex längre

LÄSARFRÅGA. Min killes kompis blev nyligen pappa mot sin vilja, sedan dess har min kille inte vågat ha sex med mig! Hjälp!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jag och min kille är inne i ett torrt skede (haha) i vårat förhållande just nu. Nyligen blev en av hans killkompisar pappa, och vi får väl säga att det inte riktigt var på hans egna vilja… Hans tjej ville ha barn och började närma sig åldern där det inte skulle gå längre, och trots att han inte ville så behöll hon det. Jag kan nog förstå bådas situation i detta, men det är inte det som min fråga gäller.

Min fråga gäller min egen kille. Enda sedan dess har hans egen sexlust varit som bortblåst. Han står nära den här killen och har fått vara med och höra allt från första steget. Nu tror jag att han börjat noja om oss. Jag äter inte P-piller för att jag inte klarar av hormonerna, och han vill inte använda kondom. Jag är väl inte så värst sugen på det heller om vi ska vara rättvisa. Vi kör alltså avbrutet samlag och hitills har det fungerat bra.

Hitills. Men vi båda vet ju att det är en risk.

Den senaste tiden har han knappt velat ha sex alls. Jag har frågat honom om vad problemet är. Han säger att han inte vet eller att det inte är något, men för mig är det rätt uppenbart att det handlar om riskerna vi tar när vi har sex. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här, finns det ens någon lösning?

 

Hejhej!

Ja, det är knepigt det där. Igår gav jag ett tips till en tjej om att hon och hennes kille skulle gå på preventivmedelsrådgivning tillsammans, och det låter faktiskt som att det skulle vara ett bra alternativ även för er. Det vore nog bra om ni fick veta om olika risker och olika sätt att förhindra problem. Jag förstår din killes oro, avbrutet samlag är inte säkert, och ni bör faktiskt börja kolla på olika preventivmedel. Det finns fler preparat än P-piller, och det finns andra hormonfria preventivmedel än bara kondom. En barnmorska kan ge er bra råd som passar er båda.

Det är gratis att gå på preventivmedelsrådgivning, även över åldern tjugotre. Ring sjukvårdsupplysningen så kan de hjälpa er att hitta rätt.

Men förutom det där så vore det ju såklart bra om ni fick chans att verkligen prata om det hela också. Har du funderat på att istället för att fråga honom vad det handlar om, att ta upp graviditet själv? Kanske kan du tala om att du själv är orolig, eller att ni borde börja tänka efter mer, och nämna just hans väns situation. Om du nämner det först så är det möjligt att han har lättare för att öppna upp själv.

Kram, och lycka till!

Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela