- Foto: Kevork Djansezian / SCANPIX

Tänk om han reagerar som Mr Big?

LÄSARFRÅGA. Vågar jag lämna prylar hemma hos min kille? jag är trött på att konka runt en gigantisk väska hela dagarna!


Hej och tack för en rolig site! Jag och min kille har varit tillsammans i fem månader nu och jag börjar bli mer än nådigt trött på att ständigt och jämt behöva bära en gigantisk väska fram och tillbaks varje gång vi ska sova hos honom. Det är dessutom väldigt ofta. Han bor i stan och jag bor i förorten så det är mer praktiskt att vi sover hos honom eftersom vi båda har närmare till skola respektive jobb. Men ja, det är jobbigt att behöva släpa runt en gigantisk väska hela tiden.

Jag har funderat på att fråga om jag kan lämna lite grejer eller ”smyglämna” saker en gång i taget så som Carrie gjorde i Sex and The City men jag måste medge att det gör mig nervös. Tänk om han inte vill att jag ska lämna grejer och tycker att jag är klängig eller får vibb av att jag försöker flytta in? Jag vet verkligen inte hur jag ska göra i detta och undrade om du hade något bra tips?

/M

 

Hej M!

Mitt första tips lyder:

Ta inga relationsråd från Sex and The City. Enligt mig är det en teveserie som är perfekt att kolla på om man känner sig själv som en nojig person i förhållanden och vill lugna sig med att kolla på andra som är helt, helt over the top. Man känner sig helt plötsligt så normal oavsett!

Men jag vet, vissa killar och tjejer ser sånt här som ett jättestort steg och kan bli nojjiga. Jag dejtade en kille en gång som såg det som en jättestor romantisk grej att ge mig en egen tandborste. Han gjorde en gigantisk show av det och avslöjade i samma veva att han slängt ut andra raggs tandborstar, och han blev så nervös över hela grejen att han sprang runt i lägenheten och flaxade som en nynackad kyckling.

Men de flesta killar, och tjejer, är inte så. De flesta inser att det är jobbigt att konka runt på en massa grejer ständigt och jämt, och inser att om de vill att deras partner ska komma över, då får de nog underlätta lite. Bland annat genom att låta dem lämna prylar. Speciellt om det är en person som ständigt och jämt sover hos den andra.

Om du bedömer att din kille är av det mer nervösa slaget vad gäller praktiska lösningar så kan du alltid packa din väska extra tung, göra en show av ryggont, berätta att du spänt axeln något förfärligt av allt konkande. I det läget bör han själv fatta hinten och föreslå att du ska lämna grejen, om inte, föreslå det själv. Blir han nervös så kan du alltid börja driva lite med honom så att han förstår att det inte är ett jättestort steg att lämna lite prylar.

Typ räcka fram en flaska hårspray, gå ner på knä och säga: And with this bottle of hårspray I declare my everlasting love and faithfullness, inte ens döden kan skilja oss åt! Och så vidare. Då kanske han fattar att en sprayflaska är så långt ifrån romantik man bara kan komma och faktiskt har mycket lite med er relation att göra.

Lycka till, det kommer gå skitbra. Med största sannolikhet kommer han inte att bry sig ett dugg och tycka att det är självklart att du lämnar lite grejer.

Kram,

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.