Tisdag 29 Nov
Stockholm

Jag får ont av min killes sperma

. Foto: Scanpix

LÄSARFRÅGA. När Fanny kommer i kontakt med sin killes sperma börjar det svida, bränna och hon blir svullen i underlivet. Vad kan det bero på?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hej Hanna och världens bästa site!
Jag får jättejätteont i fitty när min kille har kommit i mig. Det innebär inget som helst problem när vi har sex och han INTE kommer i mig, men så fort det kommer en liten liten skvätt sperma i mig gör det förbannat ont. Slidväggarna och blygdläpparna liksom svullnar upp och det bränner och svider i mig. Det håller i sig i ca. två timmar. Jag har funderat på om det kan vara någon form av vestibulit (alltså att det kanske mest sitter i huvudet?). Första gången jag hade sex utan kondom och fick sperma i mig var jag inte riktigt uppvärmd och det gjorde hemskt ont när den geggade in sig i mina irriterade slemhinnor.  \u000BHar du något tips på hur jag ska tackla det här? Jag har varit i kontakt med barnmorskor, gynekologer och ungdomsmottagningar men ingen verkar ha en aning om vad det beror på och tar inte min oro på allvar.


- Fanny
 


Hej Fanny, och tack så mycket!

Jag är inte en läkare, men för mig låter det som att du är allergisk mot sperma. Är man det så uppstår en brännande, obehaglig känsla i underlivet om man kommer i kontakt med sperma. Vissa kan till och med få andnöd och svåra utslag. Det låter kanske märkligt, men enligt forskare på Cincinnatis universitet kan så många som var åttonde kvinna vara drabbade utan att veta om det. Medicinprofessorn Jonathan Bernstein har tidigare talat om det stora mörkertal och okunnigheten som tyvärr finns om den här allergin i samhället.

Det är faktiskt rätt svårt att hitta hjälp för det här om man bara söker på internet, är jag rädd. Fertilitetskliniker brukar ha litte bättre koll på detta än andra, då allergin för det flesta innebär att man får problem med att bli gravid och att sperman måste “tvättas”. Annars är det bästa skyddet att undvika sperma, det gör man bäst med kondom.

Men jag är som sagt ingen läkare, så jag tycker att du ska fortsätta leta i vården. Ibland är det svårt och motigt att hitta rätt, men tillslut kommer det gå, och kom ihåg att du har rätt till den vård du behöver. Acceptera inte ett “nej” eller “jag vet inte”, be om att få en remiss, var tjatig och jobbig, ibland behövs det! Börja med att ringa sjukvårdsrådgivningen och få hjälp med att hitta läkare som kan ha kunskap i det här området. Numret finns på Vårdguidens hemsida och det är gratis att ringa.

Lycka till, jag hoppas verkligen att du får bukt med det här!

Kram,
Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Sövande sperma

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.