Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag vill fly min hemort

- 05/08/2010, 12:16

Mats Andersson / Scanpix

LÄSARFRÅGA. "Att vara bög här är att garantera att man blir nedslagen och hånad."

Jag är en kille som bor i en liten ort och råkar lida av den olyckliga kombon att också vara bög. Ingen där jag bor vet om att jag är det, och jag lär inte berätta det i första taget. Att vara bög här är att garantera att man blir nedslagen och hånad. Tack vare internet har jag kontakt med andra killar och har faktiskt hittat en kille jag är kär i. Vi pratar på internet och i telefonen varje dag och när vi inte hört av varandra på ett par dagar kniper det i magen, jag är kär! Jag är så lycklig, men samtidigt så olycklig för att han bor så långt bort. Jag bor i norra Sverige, högt upp, han bor nere i Södra Sverige i Lund. Jag vill flytta härifrån och han säger att jag är välkommen att bo hos honom, jag är lockad, jag vill komma härifrån, samtidigt är jag också väldigt nervös… Ursäkta mitt dravel, jag behöver bara få ut det och jag följer din blogg Hanna och tycker att du är så klok!

Kram,
P

 

Hej P!

Jag kan inte ens föreställa mig hur tungt det måste vara att känna att man måste hålla en så stor del av sig själv hemlig för sina nära och kära och de människor man växt upp med och älskar. Jag förstår så innerligt att du vill flytta, och jag tror att det kan vara en bra idé. Däremot så undrar jag om det är en bra idé att flytta till din kille? Jag får intrycket av att ni inte träffat varandra ännu, jag kan ha förstått det helt fel, men det är vad jag läser ut. Jag tycker att ni ska träffa varandra först i alla fall, för tänk så illa det skulle vara om kärleken inte höll i verkligheten? Det skulle bli tungt för er båda. Han skulle känna sig ansvarig för dig, för att han fått dig att flytta ner, och du skulle känna dig som en börda som belastar honom.

Lund är däremot en väldigt trevlig stad som jag verkligen kan rekommendera. Öppen, trevlig, mycket roliga utbildningar. Vad sägs om att söka en utbildning där nere eller någonstans i närheten, kanske Malmö som exempel? Då kommer du från din ort, du får möjlighet att vara nära din kärlek, men skulle det brista (vilket vi givetvis hoppas att det inte gör) så har du ändå åkt ner dit på grund av andra skäl och du kommer att ha en stabil grund i och med studentlägenhet, utbildning och dina kommande vänner i klassen.

Att flytta till en ny ort utan att känna fler än en person kan vara väldigt krävande för båda parter i förhållandet. Du vill inte göra dig beroende av din partner, vilket du kommer bli mer eller mindre om du inte har något annat skäl till att flytta ner, speciellt om du även tänkt bo hos honom.

Så, sök en utbildning, en egen lägenhet om det är möjligt. Det finns studentkorridorer, studentkollektiv och möjlighet att hyra in sig i rum. Man kan kolla efter såna här saker på Blocket, Facebook eller andra ställen på nätet. Våga fråga runt!

Det viktigaste är att du, även om du valt just Lund på grund av din kärlek, kommer ner dit med möjligheten att vara självständig. Det kommer gynna er båda, och det kommer ge dig möjlighet att utvecklas så mycket mer som individ.

Kram och lycka till!

Hanna