Osexig internetinkompetens

LÄSARFRÅGA. Hjälp! Min crush är ju helt dum i huvudet på internet!


Hjälp Hanna, jag har ett problem!

Jag har träffat en kille ett par-tre gånger på krogen tillsammans med gemensamma bekanta. Han är rolig, intelligent och har såna där riktigt skinande, underbara ögon som får dig att känna som att du och han är ensamma i hela världen. Jag har fått en crush på honom och vi har börjat prata med varandra på Facebook och ska ses bara han och jag på dejt nu i veckan.

Problemet är att jag inte vet om jag har en crush på honom längre. Problemet är att han är underbar i verkligheten, men skriver som en riktig KRATTA på internet! Det är en massa punkt punkt punkt, en manisk överanvändning av smileys, en massa onödigt "hehe" och blyg försiktighet. Hans känsla för stavning och grammatik är dessutom i botten, botten! Hur kan det vara såhär? I verkligheten är han rolig, har en god känsla för sarkasm och ironi, men på internet är han helt och hållet dum i huvudet. När jag skriver en statusuppdatering med en ironisk klang som ALLA förstår sig på så fattar han aldrig utan ska ta allt seriöst! Jag kunde ta den kassa stavningen. Jag antar det i alla fall. Men hur kan man gå från smart till puckad bara för att man byter kommunikationsmedium?

Det är nästan så att jag börjar undra om jag inte varit lite väl full när vi setts tidigare och kanske fått en överdrivet positiv bild av hans person. Nu är jag livrädd! Hanna hjälp!

/Desperat


Hej Desperat!

Hahaha. Herregud, vad jag känner igen mig. Precis som du är jag helt besatt av folks skrivförmågor. Inte om de stavar helt korrekt, det gör inte ens jag själv, men en massa "..." och ":)" är kräksigt. Då och då må väl vara hänt, men alltid? Nej, fyfan.

Men du, han är säkerligen fortfarande samma fina människa i verkligheten. Han är nog bara otrygg vad gäller skriven kommunikation. Vissa av oss är uppvuxna med det, andra inte, det gör en stor skillnad. Kanske är han faktiskt inte helt bra på att skriva heller, och så kan det vara utan att det innebär att resten av hans förmågor är sämre. Jag föreslår att ni helt enkelt ser till att träffas väldigt mycket i verkligheten så att du får chansen att njuta av hans blick, och försöker skita i sån där halvmesyrkommunikation som Facebook. Och tänk va, telefoner! De existerar fortfarande! Och man måste inte skicka SMS, man kan ringa!

Och du, när du slutar vara nervös över er date, då kommer det nog inte spela lika stor roll heller.
 

Det kommer gå finemang! Kram,
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!