- Foto: Czarek Sokolowski / Scanpix / AP

Kärlek för män, lust för kvinnor

LÄSARFRÅGA. Jag blir kär i killar men känner lust för tjejer. Hur ska jag göra?


Hej Hanna!

Jag har ett ingrötat problem. Jag har länge misstänkt att jag är bisexuell, sedan jag var 15 och blev kär i en tjej. Men jag har aldrig faktiskt varit med en tjej. Däremot har jag legat med ganska många killar och haft några riktigt seriösa förhållanden. Men det känns som att jag tröttnar ganska fort. Har jag varit tillsammans med en kille i några månader försvinner sexlusten, oavsett hur het han är eller hur kär jag är. Jag kan tända på tjejer, men verkar inte kunna bli kär i någon tjej igen.

Jag älskar verkligen killen jag är tillsammans med nu, vill leva med honom och skulle aldrig kunna vara otrogen mot honom. Samtidigt funderar jag mer och mer på om det är tjejer jag ska vara med sexuellt (eftersom jag tröttnar så fort på killar). Kan inte få något riktigt svar förrän jag har haft sex med en tjej, men vill inte äventyra förhållandet med min kille. Tror inte att jag skulle klara av en trekant heller, vill inte se honom med en annan tjej.

Känner mig bara helt...förvirrad, hela tiden. Hur ska jag få ihop det här? Vart tillhör jag, vad är jag? Och vad ska jag göra för att slippa gå runt och fundera på det här hela tiden?

 

Hej K!

Det låter som att du är i en riktig knepig sits. Jag tror dock inte att det finns någon mening med att skynda på det hela. Ta ditt förhållande med din kille som det kommer, sluta oroa dig över att du kommer tappa lusten för honom - För om du går runt och förväntar dig det så tror jag att risken för det kommer öka.

Några månader in i ett förhållande så slutar de allra flesta att tända på det där viset man gjorde från början. Man blir inte pirrig på samma sätt av att bara ligga bredvid sin partner, lågan börjar inte flamma i princip av sig själv som det gör när man är nykär. Det krävs mer, men paradoxalt nog så gör man oftast mindre. Man ligger inte och gullar på samma vis och man hånglar inte lika mycket, och sexlusten tvärdör för de allra flesta om man inte unnar sig de intima, smekande stunderna som för den skull inte behöver vara sexuella. Om du vill upprätthålla lusten för din partner är det viktigt att tänka på att mängden förspel, både sexuellt och enkla smekningar, måste öka.

Och skynda inte på det hela med din bisexualitet, den tiden kommer också ska du se. Du verkar inte vilja göra slut med din kille, och då ska du heller inte göra det. Ta det när den tiden kommer. Jag tycker heller inte att du behöver oroa dig för att du bara varit kär i en tjej någonsin. Om du träffar andra tjejer som du vet också tänder på tjejer så kommer din grundläggande inställning att ändras. När du träffar på heterosexuella tjejer så skriver du förmodligen av dem, undermedvetet, som otillgängliga, och därför blir kärlek svårare att uppnå. Men när du hamnar i sammanhang med andra kvinnor som tänder på kvinnor så tror jag faktiskt att chanserna för kärlek för din egen del kommer att öka!

Men ta den tid du behöver, du har ett helt liv på dig. Gå inte runt och förvänta dig att det kommer gå åt helvetet med din kille. Kanske blir det så, kanske inte, men saken är att man sällan kan veta i förväg hur just den här kärleken utvecklas.

Ta det från någon som alltid trott att hon aldrig kommer ha ett förhållande längre än tre månader, man vet aldrig när det vänder.

 

Kram, och lycka till!
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!