Läsarfråga: Inte en så väl tilltagen man

"Bring it on: Var ärlig! Kukstorleken spelar visst roll!"


Hej Hanna!

Jag är en kille som inte är så väl tilltagen i de nedre regionerna. Jag har komplex för det såklart och har ställt frågan till en del sexualundervisare. Alla har sagt samma sak till mig: Penisstorleken spelar ingen roll och vaginan är töjbar.

Men jag tycker faktiskt inte att det verkar så om penisstorleken skulle vara oväsentlig så skulle vi väl inte se stora kukar i porr? Dessutom ser jag att tjejer skriver att de föredrar det, så vad stämmer egentligen? Jag skulle för en gångs skull vilja ha ett ärligt svar. Säg att det spelar roll så att jag verkligen vet. Den här frågan ska alltid behandlas som om vi killar vore små skitungar som inte kan hantera sanningen. Jag vill ha ärlighet och ärlighet är vad ni står för.

Bring it on: Var ärlig! Kukstorleken spelar visst roll!


Hej!

Jag håller med om att det är lite väl enkelt att svara att vaginan är anpassningsbar. Det stämmer förvisso, men sex är inte bara fysiskt, det är även visuellt. Man kan tända på större penisar, och det har inte alltid bara med det fysiska att göra, utan även det mentala. Porrfilmen, och att ju större och dess trängre ju bättre som den vill förmedla, spelar absolut en stor roll.

En del tjejer bryr sig jättemycket om penisstorlek, andra inte. En del föredrar stort, andra hatar stort för att de tycker att det gör ont. Vi är olika. Ni män är olika, och det är även vi kvinnor.

Jag gillar inte när det blir för stort, andra älskar det. En del älskar till och med att det gör ont. Det finns ingen absolut sanning vad gäller tjejers tycke och smak i detta, det finns heller ingen sanning om hur stor en penis ska vara för att vara perfekt i en vagina.

I den här frågan finns det bara ett ärligt svar: Vi är olika. Precis som med allt annat. Porrfilmsidealet påverkar däremot väldigt mycket. Vi blir alla påverkade, tjejer som killar, och vårat tycke eller vad vi tror att vi måste göra och hur vi ska se ut påverkas. En tjej får komplex för att hon tror att hon måste plastikoperera sina blygdläppar, en kille för sin penisstorlek.

Det bästa i detta är att lära sig skillnaden på verklighet och porrideal.

Jag kan trösta dig med en sak. Jag har en killkompis som, ja, han har nog den minsta penisen jag sett. Vi har haft sex en gång i tiden när jag hade en crush på honom. Tyckte jag sämre om honom för hans penisstorlek? Absolut inte. Är han opopulär för hans penisstorlek? Knappast, han är en av de mest eftertraktade killarna jag någonsin träffat, vilket var extremt frustrerande när jag själv hade en crush på den jäveln!

När det kommer till kritan så kan man nog säga att penisstorleken är ungefär lika viktig som storleken på en tjejs bröst. Vissa föredrar större bröst, men det är inget krav, och finns tycke lär det knappast påverkas av storleken. Frånsett vissa fall, ibland är folks tycke så stramt att det är det enda de kan tända på. Det är olyckligt, men det är ingen regel. Det är ett undantag.

Det som främst kan påverka ditt sexliv negativt i och med din mindre penis är inte penisstorleken i sig själv, det är hur du hanterar ditt komplex. En tjej som blir blyg, drar sig tillbaka och skyler sin kropp och inte vågar slappna av under sex får ett sämre sexliv, detsamma för dig. Därför är det självförtroendet man bör fokusera på, inte storleken i sig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.