Måndag 15 Aug
Stockholm

Läsarfråga: Borde jag raka armarna?

"Jag är mörkhårig och har förutom det VÄLDIGT tjockt hår och när jag jämför med mina tjejkompisar så tycker jag att jag ser ut som något slags djur i jämförelse."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hej Hanna!

Jag är en tjej på sjutton bast som varit relativt fri från komplex jämfört med många av mina jämnåriga vänner. Jag spacklar mig inte till döds och fixerar inte vid maten och dör inte av ångest med stubb i armhålan som vissa andra av mina vänner. Den senaste tiden har jag tyvärr börjat tänka på håret på mina armar istället. Jag är mörkhårig och har förutom det VÄLDIGT tjockt hår och när jag jämför med mina tjejkompisar så tycker jag att jag ser ut som något slags djur i jämförelse. Alltså… Jag kan inte göra dreads av det, det är inte så det ser ut och det är inte lika tjockt som håret på benen. Jag kan inbilla mig stundvis att ingen bryr sig men häromdagen kommenterade en kille det och sen dess har jag blivit ännu mer övertygad om att jag blundar för något som ser helt sjukt ut. Faan, jag vill inte ha såna här komplex, vad ska jag göra? Måste jag börja raka armarna nu för att inte se ut som en apa? :(

 

Kram,
S

Hej S!

Vi som har lite mörkare och tjockare hår än andra har också hår som, naturligtvis, syns mer än andras. Många tjejer i din sits testar att både raka och vaxa armarna, men i min erfarenhet så slutar de flesta efter några gånger. Armstubb är inte det bekvämaste här i världen!

Men ja, ditt hår syns mer än andras. Jag har dock svårt att tro att andra tänker på det. Du träffade på en elak filur, och han kunde likväl ha kommenterat vad som helst. Det finns taskiga människor där ute som lägger allt för stor tid vid att granska och kritisera allt de anser vara ”avvikande” i folks utseende.

De ska man inte bry sig om. Hade det inte varit håret så skulle det ha blivit något annat. Lägg mindre vikt i vad han kommenterade, och större i varför han kände behov av att kommentera det.

Men armhårsnojan, ja, den har nog många av oss haft.

Skit i honom, och gläds åt den otroliga mängden med kommentarer som jag vet kommer komma in nu från tjejer som upplevt samma sak. Visst tjejer?

Kram,
Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.