Söndag 28 Nov
Stockholm

Hår på bröstvårtorna och magen

LÄSARFRÅGA. Är det normalt att ha så mycket hår vid bröstvårtorna?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Hej! Min kroppsbehåring är mitt största komplex, här snackar vi bröstvårtor och mage och hela köret. Har sagt nej till att gå hem med fina killar för att jag inte hunnit ansa mig. Är de vanligt att tjejer har typ håriga bröstvårtor och fingrar?

- G

En del tjejer har inget hår där alls, andra har litegranna och ytterligare har mycket hår. Det finns ingen norm i detta, så vitt jag vet, och om det gör det så är det ändå irrelevant med tanke på att allt oavsett är sunt och normalt.

Oftast.

Har man en väldigt kraftig mängd med hår så kan det finnas vits med att kolla upp det, jag vet inte vad du anser är mycket hår, så kanske är det som du anser vara väldigt mycket inte något som jag, exempelvis, skulle reagera på alls. Men om man är väldigt orolig över sin kraftiga behåring så kan det finnas vits med att gå till läkare. Inte för att göra en laserbehandling, utan för att kolla så att allt står rätt till med hormonerna.

Det finns vissa sjukdomar vars symtom är väldigt kraftig kroppsbehåring. Men då bör du ha andra symtom med, och inte bara hår. En av dem är PCO (polycystiska ovarier) som det beräknas att 5-10% av den kvinnliga befolkningen kan lida av. Eftersom att kroppen får ett överskott av testosteron så blir hårväxten ofta tätare. Det behöver såklart inte vara detta, och jag kan omöjligen ens föreslå att det är detta i den här spalten, men ibland kan saker man upplever som avvikande estetiskt faktiskt vara värt att kolla upp för hälsans skull. PCO är ett exempel.
 

Lycka till och stora kramar!
Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela