- Foto: Starcraft 2 officiell bild

Läsarfråga: "Min kille vill bara spela Starcraft 2"

"Vi äter mat tillsammans och sedan sätter han sig framför ett spel som heter Starcraft 2."


Vad är det med killar och dataspel egentligen? Jag verkar alltid ha otur och träffa riktiga gamers som hellre spenderar kvällarna framför datorn istället för att vara med mig. Den första tiden man dejtar så får man uppmärksamhet men efter några månader så dör all romans och det enda man ses är när man käkar mat ihop. Sedan trillar han bort till teve eller dataspelet igen och man är helt bortglömd.

Jag trodde att det var annorlunda den här gången. Jag träffar en asfin kille som inte gett det minsta lilla intryck av att vara gamer tills några månader sedan. Jag har aldrig sett honom spela ett enda spel överhuvudtaget. Ingen Halo, ingen Counter Strike inget bondspel: Nej ingenting! Helt fantastiskt underbart tyckte jag.

Men jag tog ut segern i förskott inser jag nu. För vad gör vi nu? Vi äter mat tillsammans och sedan sätter han sig framför ett spel som heter Starcraft 2. Han var exalterad innan det släpptes och pratade mycket om det och det gjorde mig väl lite orolig, men inte sådär jättemycket... Han verkade inte direkt vara en gamer som sagt. Men så släpptes det här spelet och nu har mina kvällar flera månader i sträck återligen blivit såhär trista och ensamma och jag är HELT ignorerad.

Jag känner mig ensam och sårad och jag fattar inte varför ett spel är viktigare än oss?? Snälla Hanna ge mig ett tips på hur jag får det här att fungera!

Kramar,
Anna


Hej Anna!

Jag vet inte om du kommer gilla mitt svar. Men vi försöker. Starcraft 2 släpptes för mindre än en månad sedan, så han kan inte ha suttit och spelat det varje kväll flera månader i sträck. Jag tror att du är rädd för att erat förhållande ska utvecklas på samma vis som tidigare, och därför så överdrivs situationen den här gången. Det är inte så konstigt. Det blir lätt såhär om man haft den typen av otur som du onekligen verkar ha haft.

Men Starcraft 2 har som sagt inte funnits så länge och jag är säker på att din kille inte kommer att spela så intensivt en mycket länge period. Inte om han, som du säger, verkligen inte är en gamer i vanliga fall. Man kan fastna lite extra i spel sådär i början, och det måste man nog kunna tolerera. Nyhetens behag i spelvärlden och vad gäller andra intressen är ändå mänsklig.

Men det är klart, han måste ha tid för dig med. Varje kväll kan han ju inte spela! Eller kanske kan han begränsa sig till 1-2 matcher? De tar ju oftast inte längre än tio minuter till en kvart, ändå. Så kan ni umgås sedan? Förklara hur du känner och att du känner dig förbisedd och kom fram till en kompromiss, och några spelfria kvällar kan du faktiskt kräva.

Kram, och lycka till!
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!