- Foto: Hanna Fridén

Läsarfråga: Jag har penisfobi

"Jag äcklas av dem, vet inte riktigt varför egentligen, det har liksom alltid varit så."


Hej Hanna!

Först vill jag bara tacka för vilken superbra site ni har, den är grym! :)

Till mitt lilla problem; det här är inget som jag vågar prata med någon om, men nu börjar det bli ett problem och jag hoppas att du kanske har något råd att ge. Det är nämligen så att jag har penisfobi, ganska rejäl sådan. Jag äcklas av dem, vet inte riktigt varför egentligen, det har liksom alltid varit så. När jag var liten trodde jag att alla gjorde det (inkluderat killarna själva)(och nej, jag är ingen rabiat manshaterska för allas vetskap). Nåväl, det som jag ser som det verkliga problemet är att jag är hetero. Jag tänder förvisso på tjejer, men jag har aldrig blivit kär i någon, inte ens haft ett crush på, men killar lyckas jag kära ner mig i riktigt ordentligt. Så jag har undvikit relationer, eller att ha sex. Men nu blev jag på något vänster tillsammans med en jättefin kille, det är han verkligen och jag är så kär! Men det funkar liksom inte riktigt att ha sex, för jag äcklas ju lite. Det känns så fel, mot honom om inte annat och det känns väl inte som om vårt sexliv har en lysande framtid som det är nu. Jag känner mig så hemsk, och nu vet jag inte vad jag ska göra, om jag ska göra slut med honom och inse att det inte funkar att ha sex med killar. Jag vet inte om det går att komma över den här "fobin", men jag har som sagt haft den hela livet så det lär väl knappast gå på en dag. Samtidigt skrämmer det mig att gå ut som homosexuell istället, jag vet ju inte ens om jag faktiskt är det, och det lär knappast vara helt lätt på en liten ort som denna, och jag kan bara tänka mig hur åtminstone min pappa skulle reagera(han är homofob så det bara sjunger om det). Nåväl, jag hoppas att du har något råd att ge för själv är jag bara förvirrad.


Tack så mycket, det värmer!

Din första uppfattning av det hela var ändå inte helt borta. Även om penisfobi inte är standard, så är det faktiskt rätt vanligt, speciellt de första åren man har sex. Penisfobi varierar rätt kraftigt. Det kan röra sig om ångest, äckel eller skräck. Det kan vara som så att man inte vågar se på penis, röra eller smaka – Den är olika!

Sök bara på penisfobi på nätet, och tadah! Så många träffar du får.

Det bästa sättet att hantera fobier av det här slaget är att vänja sig. Nej, jag menar inte att du ska slänga ut en annons på internet på ett intensivt gangbang med 140 penisar i fejjan. Nä. Jag menar inte heller att du ska "släppa alla tyglar" i sängen eller "spåra ur" som en del sexualrådgivare vill förespråka.

Man ska börja enkelt. Man ska lära känna penis sakta men säkert. I sin egen takt.
Först, titta på bilder. Fina smakliga bilder. Jag rekommenderar bland annat kampanjbilderna för Yves Saint Laurents M7 – en stilig man med en fin slak penis. Tänk penis i fin belysning, inte slemmig porrpenis.
Sedan, försök titta på din killes penis. Ordentligt. Lär känna hur han ser ut. Våga glo!
Därefter, ta vid din killes penis. Onanera tillsammans, ta på varandra, det här är bra både för att bota din fobi och för att lära varandra vad ni tycker om i sängen.

Jag tror inte att du är homosexuell. Jag tror säkerligen att du även tänder på tjejer, men din penisskräck har förmodligen inget med det att göra alls. Men att vara rädd, nervös, ja till och med känna äckel inför det motsatta könets intima delar är inte alls särskilt ovanligt men är oftast något som går över med tid och vana. Det är inte säkert att det går över på en månad eller ens ett år, kanske går inte din fobi över under tiden du har en relation med din kille, men små steg i taget och det brukar bli bättre. Det svåraste steget är att börja våga trotsa sin fobi.

Lycka till!
Kram,
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!