Fredag 7 Maj
Stockholm

Läsarfråga: "Min kille gav mig en laserbehandling"

Är det en väldigt obehaglig pik att få en laserbehandling i present av sin pojkvän när man fyller år? Är det ett sätt att säga: "Älskling, du ser ut som en äcklig liten luden apa - Snälla, se till att få bort det där äckliga åbäket till rufs". Eller kan det röra sig om ett olyckligt missförstånd i det här fallet?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Min mor kommer från Iran och från henne har jag ärvt en hårväxt som utan att vara alldeles för in your face ändå är något mer framträdande än de flesta andra tjejers i Sverige. Det här är inget jag någonsin haft några komplex för, eller kanske när jag var i de yngre tonåren, men nu efter tjugo så känns det rätt så mycket skitsamma och jag tror inte att jag reflekterat över det mer än att jag noppar mina ögonbryn och lite av muschen. Aldrig någonsin har jag tänkt tanken att mitt hår skulle störa ANDRA.

Tills för förra veckan på min födelsedag då min kille sedan två år tillbaks ger mig ett presentkort för permanent hårborttagning med LASER. Jag visste inte vad jag skulle säga. Jag satt där stum och fick ur mig ett tycker du att jag är väldigt hårig? Han skakade förvirrat på huvudet och sa nejnej, men du kanske vill ha det där, det blir kanske lättare och känns bättre. Så jag frågade honom var jag ska använda den här lasern? Han sa kanske armarna, kanske benen, kanske i ansiktet. Det kunde jag tydligen bestämma alldeles själv. Jag var förvirrad och tackade men egentligen blev jag bara SUR. Tycker han att jag är jätteårig? Tycker han att jag är äcklig? Varför tror han att jag vill gå igenom en laserbehandling? Jag tror inte att jag tar bort mer hår än andra och jag håller då inte på med något inbitet vaxande eller talar någonsin med honom om hur jag tar bort mitt hår och inte får han bevittna det heller.

Jag är riktigt sur nu och undrade hur han tänkte. Typ: Ta bort håret på dina äckliga aparmar eller jag gör slut! I så fall är det nog jag som dumpar kvickast...


Hej!

Jag har faktiskt lite svårt att tro att din kille som du varit tillsammans med i två år helt plötsligt ska börja tycka att du är äcklig för ditt hår. Det skulle väl vara om sexlusten mellan er båda falnat fullkomligt och ni skulle börja leta efter saker i panik för att styra upp varandra, men så låter det inte från din historia.

Ursäkta om jag tar saker för givet, men kan det helt enkelt röra sig om ett kulturellt missförstånd? Din mamma kommer från Iran, i Iran är många muslimer, inom islam finns det en stor tradition kring hårborttagning hos kvinnor. Tror du att han kan ha tänkt att han verkligen ska tänka till, och se till den kultur han tror att du värderar, och därför träffar helt fel?

Jag kan vara ute och cykla. Kanske är han bara svinig och elak, något som du kan bedöma bättre än jag. Men du: Fråga honom. Be om ett ärligt svar. Du undrar varför du fick presenten, och det är i högsta grad en ytterst berättigad fråga, och du kan förvänta dig ett ärligt svar. Be honom sedan att försöka få tillbaks de där pengarna om du inte vill göra en laserbehandling, så kan ni kanske åka på en helande weekend eller något tillsammans så att allt det negativa får en chans att blåsa bort.
 

Kram,
Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela