Måndag 21 Jun
Stockholm

Läsarfråga: "Min killes större sexlust tar död på min egen"

"Han vill ha sex flera gånger om dagen, medan jag skulle nöja mig med kanske 3-5 gånger i veckan. Det är inte det att jag inte gillar sex, jag älskar det, jag blir bara inte kåt lika ofta. Jag tycker att det är jättejobbigt att så ofta behöva avvisa honom eftersom jag vet han blir sårad oavsett hur mycket jag försöker linda in det. Det har faktiskt hänt att jag haft sex även fast jag egentligen inte känt för det, bara för att jag inte orkat säga nej hela tiden."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Hej Hanna!

Du verkar så klok och jag tänkte därför fråga om du vet hur man gör när man själv och ens partner har olika stor sexdrift. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 10 månader och detta problem har varit ständigt återkommande. Han vill ha sex flera gånger om dagen, medan jag skulle nöja mig med kanske 3-5 gånger i veckan. Det är inte det att jag inte gillar sex, jag älskar det, jag blir bara inte kåt lika ofta. Jag tycker att det är jättejobbigt att så ofta behöva avvisa honom eftersom jag vet han blir sårad oavsett hur mycket jag försöker linda in det. Det har faktiskt hänt att jag haft sex även fast jag egentligen inte känt för det, bara för att jag inte orkat säga nej hela tiden.

Det är framförallt på kvällen som det brukar uppstå problem. Han försöker alltid förföra mig och jag måste ofta säga nej eftersom jag är för trött och inte alls sugen. Då brukar han bli ledsen och ibland lägger han sig med ryggen mot mig på andra sidan sängen och säger att det är en för stor frestelse att vara så nära mig. Det händer också att han inte kan sova för att han bara kan tänka på sex, och då känns det som att jag förstört hela natten för honom. Jag brukar nästan gruva mig innan vi ska gå och lägga oss för att jag vet att det ofta brukar uppstå jobbiga situationer. Jag tror att detta gör att jag blir ännu mindre sexsugen.

Hoppas att du förstod problemet, det är så svårt att förklara! Har du några tips? Livet skulle bli så mycket lättare om min sexdrift blev större, eller hans mindre… Som det är nu känner jag mig som en extremt tråkig flickvän som bara säger nej hela tiden, och jag förstår att det måste vara riktigt jobbigt för honom att bli avvisad gång på gång.

Massor av kramar!

PS. Vi har försökt lösa problemet på lite olika sätt. Till exempel så brukar jag ge honom avsugningar så att han ska kunna sova, men det är inget jag vill behöva göra varje gång jag inte vill ha sex. Nu gör vi så att han går iväg och tittar på en porrfilm om jag inte vill ha sex, men vi tycker båda att det känns lite konstigt när han måste gå iväg sådär. Jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är jobbigt att han runkar till filmer på andra tjejer, även fast jag vet att han skulle välja mig om han fick. Detta gjorde att jag helt enkelt spelade in en erotisk film med mig själv till honom, men nu har han tittat på den så mycket att jag måste jag göra en ny för att han ska undvika porrfilmerna. DS.Hej, och tack så hemskt mycket!

De flesta av oss känner oss lite avvisade och kan bli sårade om vi kontinuerligt ratas av vår partner – men att ha sex tre till fem gånger i veckan är inte sällan och om din kille ska bli sårad varenda gång han inte får sex två gånger om dagen så kommer det bli ohållbart för honom och för dig. Om du ställer upp och har sex trots att du inte vill så kommer din sexlust, precis som du redan själv konstaterat, att få en ordentlig törn. Att ha sex av pliktkänsla framför lust tär – Att få det i ansiktet att ens partner ständigt och jämt blir sårad av avvisandet sätter en för stor press på dig.

Din kille måste lära sig att man faktiskt inte måste ha sex varenda gång man blir kåt. Ibland måste man få låta kroppen vara lite kåt utan att det för den skull ta ut det med en orgasm. Man kan inte kräva sex varenda gång – Och även om han inte framför det som ett krav så blir det ett krav i och med att han ska gå iväg och titta på porrfilm eller berätta hur sårad han blir.

Någonstans får man sätta en gräns. Vi äter inte godis så fort vi vill, vi skiter inte i jobbet för att vi har lust för annat, vi super oss inte fulla varje dag trots att det är roligt. Och nej, vi har inte sex exakt när vi vill heller även om vi kanske önskar det. Vill han absolut ha utlösning varje gång han får stånd så kan han gott och väl ta detta inne på toa utan att berätta det för dig, om det nu är så viktigt för honom att komma varenda gång. Men att han ska berätta det för dig tycker jag är rent ut sagt dålig stil för det får dig att känna dig otillräcklig och med tanke på allt du bevisligen gjort för att göra honom nöjd så är du så långt ifrån en otillräcklig partner man bara kan komma. Du har gjort mer än de allra flesta, men trots detta så ska han tydligen fortfarande berätta om hans otillfredställda behov.

Förklara det här för honom. Det är inte rättvist av honom att göra detta. Han får tygla sig och lära sig att det finns gränser på vad man behöver gnälla på. De andra sakerna han önskar, de kan han hålla för sig själv.

I nästan alla relationer önskar man sig mer av något, men man är två i en relation, och man får kompromissa utan att få sin partner att känna skuld. Det är säkert inte hans mening, men det är resultatet. Fortsätter det såhär så låter inte er relation särskilt hållbar om jag ska vara ärlig. En ojämn sexlust kan vara jobbig även om den inte diffar jättemycket, men ni skiljer er väldigt mycket och så vitt jag förstår har han inte kompromissat alls medan du ansträngt dig ovanligt mycket.

Jag skulle inte heller räkna det som en kompromiss att berätta att man ska gå iväg och titta på porrfilm eller säga att man känner sig sårad eller inte klarar av att kramas. Det är ett uppvisande av missnöje, inget annat, för annars håller man faktiskt tyst om det. Det är inte ovanligt att en partner onanerar inne på toa när de är sugna utan att den andra är det – Men man trycker inte upp det i sin partners ansikte.

Sist, men inte minst, så undrar jag hur det står till med din killes självförtroende. Han får bevisligen sexuell bekräftelse ofta, men ändå blir han sårad. Man kan fråga sig varför han är i ett så stort behov av ständig sexuell bekräftelse och försöka hitta något annat som får honom att känna sig omtyckt, älskad och duglig. Det är inte alltid kåtslag som ligger bakom behov av ständig utlösning. De allra flesta blir kåta flera gånger om dagen utan att känna sig knäckta av eventuell utebliven orgasm. Vad gäller detta så skulle jag vilja ta i så pass att ni inte har sex alls under en period och tvingar honom att lära sig att vara nära och lära sig att uppskatta det med, och lära sig att det kanske inte är hela världen att inte ständigt få komma, utan att det faktiskt finns annan närhet som är värd något.

Om han skulle säga nej till detta med hänvisning till eventuell smärta i kulorna så kan jag glädja er med att en kalldusch har exakt samma effekt på det området som en utlösning vilket förhindrar eventuell smärta.

Jag önskar er lycka till, och framförallt: Berätta för honom hur otillräcklig han får dig att känna dig och hur dåligt du mår av det och hur det i sin tur påverkar din sexlust. Det verkar ju onekligen som att det ändå måste vara en sak som han inte vill att du ska få mindre av, men det kommer med största sannolikhet bli vad som händer om det här får fortgå. Han vill säkert inte såra dig alls men tänker bara inte efter. Jag är säker på att ni kommer att kunna lösa det här utan att du ska få göra alla kompromisser i framtiden.

Kram,
Hanna

Kommentera
Kopiera länk
Dela