Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: "Jag fick orgasm under mitt träningspass!"

- 13/09/2010, 11:43 -
Läsaren frågar varför hon får orgasm på gymmet.

Läsaren frågar varför hon får orgasm på gymmet.

Sandra Qvist/Scanpix

Tung andhämtning på gymmet kan betyda mycket mer än att du har tränat hårt. Hur kan det egentligen komma sig att man får orgasm genom ett göra situps?

Fråga:

Hej!

Jag är en tjej på 22 år. När jag var på SATS häromdagen, fick jag helt plötsligt orgasm mitt under passet.

Inte HELT utan anledning, men i samband med mina sit-ups. Helt plötsligt kände jag bara att kroppen darrade till, och att jag låg flåsandes på golvet.

Ingen fattade något - som tur var.

Vad i helvete kan ha hänt?

/Pölen

 

Svar:

Hej Pölen!

Oj vilken grej, vad härligt!

Jag vet inte exakt vad detta kan ha berott på men antagligen har det med en mängd olika faktorer att göra, till exempel hur du andas när du gör den här rörelsen eller det faktum att du i en situp spänner dina magmuskler.

Jag gissar att du, när du tränar magen, automatiskt spänner även ditt underliv och att du därmed i princip utför en omedveten knipövning. Vilket är super, bör tilläggas!

Att träna upp sin bäckenbottenmuskelatur ger världens bästa förutsättningar för att få uppleva fantastiska orgasmer och detta gör man just genom att knipa, ofta och mycket. Detta kanske dock är någonting man vill välja själv när man ska göra och jag förstår att det kan kännas lite tokigt att få orgasm under ett träningspass men samtidigt är jag glad för din skull, som redan har kommit så långt på vägen till den perfekta orgasmen.

Träna på säger jag. Ingen märker ju ändå som sagt, inte minst då man på gymmet allt som oftast flämtar och svettas i vilket fall som helst.