Läsaren frågar varför hon får orgasm på gymmet.
Läsaren frågar varför hon får orgasm på gymmet. - Foto: Sandra Qvist/Scanpix

Läsarfråga: "Jag fick orgasm under mitt träningspass!"

Tung andhämtning på gymmet kan betyda mycket mer än att du har tränat hårt. Hur kan det egentligen komma sig att man får orgasm genom ett göra situps?


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig. Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabama på alabama@nyheter24.se

Fråga:

Hej!

Jag är en tjej på 22 år. När jag var på SATS häromdagen, fick jag helt plötsligt orgasm mitt under passet.

Inte HELT utan anledning, men i samband med mina sit-ups. Helt plötsligt kände jag bara att kroppen darrade till, och att jag låg flåsandes på golvet.

Ingen fattade något - som tur var.

Vad i helvete kan ha hänt?

/Pölen

 

Svar:

Hej Pölen!

Oj vilken grej, vad härligt!

Jag vet inte exakt vad detta kan ha berott på men antagligen har det med en mängd olika faktorer att göra, till exempel hur du andas när du gör den här rörelsen eller det faktum att du i en situp spänner dina magmuskler.

Jag gissar att du, när du tränar magen, automatiskt spänner även ditt underliv och att du därmed i princip utför en omedveten knipövning. Vilket är super, bör tilläggas!

Att träna upp sin bäckenbottenmuskelatur ger världens bästa förutsättningar för att få uppleva fantastiska orgasmer och detta gör man just genom att knipa, ofta och mycket. Detta kanske dock är någonting man vill välja själv när man ska göra och jag förstår att det kan kännas lite tokigt att få orgasm under ett träningspass men samtidigt är jag glad för din skull, som redan har kommit så långt på vägen till den perfekta orgasmen.

Träna på säger jag. Ingen märker ju ändå som sagt, inte minst då man på gymmet allt som oftast flämtar och svettas i vilket fall som helst.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.