Hur ofta skriver du kärleksfulla sms?
Hur ofta skriver du kärleksfulla sms? - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Läsarfråga: "Är jag omanlig?"

Att svara på sms och ringa är uppenbart svårare för vissa än för andra. Är killar verkligen så mycket sämre på att höra av sig än vad tjejer är?


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig. Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabama på alabama@nyheter24.se

Fråga:

För en gång skull i mitt liv har jag en flickvän, då detta är något nytt för mig har jag försökt sätta mig in i vad för typ av protokoll det är som gäller egentligen när det kommer till Pojkvän-Flickvänrelationen och jag är lite kluven till resultatet.

Jag som kille ska tydligen vara helt oförmögen att svara på sms och/eller all form av medier som min partner väljer att kommunicera med mig på? Detta passar in väldigt dåligt på mig i alla bemärkelser. Jag skriver säkert fler sms än en 14-årig flicka, min responstid är något utöver det vanliga och jag tycker att hon är seg på att svara. Du förstår självklart mitt problem? Jag håller på att bli avmaskuliniserad (bra ord) utav min sms-standard.

Vad är dina erfarenheter kring kommunikationen med din partner, är jag verkligen så ovanlig?


 

Svar:

Hm, knepigt. Först och främst är jag övertygad om att det här är något som skiftar väldigt från person till person, att det precis som med så mycket annat är ytterst individuellt hur ofta man hör av sig. Nu frågar du dock efter just mina erfarenheter och dem kan jag ju dela med mig av i alla fall. Jag ska försöka fatta mig kort eftersom min teori är mycket simpel.

Den som tycker mycket om någon hör ofta av sig till denne. Om man är intresserad och gillar att ha frekvent kommunikation med personen i fråga svarar man också fort på sms och liknande. Själv svarar jag alltid genast på ett samtal eller sms (förutsatt att jag ser det på en gång) om det kommer ifrån någon vars uppmärksamhet och intresse jag vill behålla. Spelar det å andra sidan mig inte speciellt stor roll om personen fortsätter att höra av sig till mig eller ej, är jag kanske inte riktigt lika snabb. Men åter igen, detta betyder naturligtvis inte att en person, bara för att den är seg på att svara inte alls är intresserad, alla är vi olika.

För att knyta an till det du skriver om manlighet, tänk inte så. Jag har aldrig hört talats om någon som ansett sin kille vara mindre manlig för att han är duktig på att höra av sig och snabbt svarar då man vill honom något. Tvärtom känns det som något de allra flesta människor, killar som tjejer uppskattar. Givetvis ska man inte vara för ihärdig så att den andre känner sig kvävd men du förstår nog min poäng.

Det är mycket möjligt att män är en aning “sämre” på kommunikation av detta slag och ja, kanske är du en kille av lite ovanligt slag. Men du, att vara annulunda är enligt mig oftast något positivt så kör på och fortsätt vara den du är!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.