Väldigt många använder sig av duschen som onanihjälpmedel.
Väldigt många använder sig av duschen som onanihjälpmedel. - Foto: sxc.hu

Läsarfråga: "Hjälp, jag kan inte onanera"

Vad gör man för fel om kåtheten försvinner i samma stund som man börjar onanera?


Fråga:

Hej och tack för en jättebra sajt!

Mitt problem är rätt så ovanligt tror jag och därför vågar jag inte fråga nån av mina kompisar.

Det är så att jag är ofta kåt, men kan inte onanera. När jag smeker mig själv är det liksom inte skönt och jag förstår inte varför. Jag har provat att onanera med hjälp av olika föremål så som gurkor och annat men ingenting känns bra. Jag är ju kåt innan jag börjar så jag begriper inte vad det här handlar om!

Hur ska jag göra för att det ska bli skönt att onanera?!

/ Linneá

 

Svar:

Hej Linnéa och tack!

Till att börja med vill jag säga att ditt problem inte alls är speciellt ovanligt. Många tjejer vet inte riktigt hur de ska bära sig åt för att göra det skönt för sig själva. Du är dock på rätt väg eftersom du provar olika saker och vågar fråga om hjälp.

Min första tanke är att du går lite väl hårt ut så att säga. Kanske vore det en idé att vänta lite med det tunga artilleriet, gurkor och sådant som du för in i slidan och istället koncentrera dig på yttre stimulering. Testa att smeka dig utanpå trosorna en längre stund, tills du verkligen känner att du vill ha mer. Först då tar du av dem. Jag tycker att du i lugn och ro ska undersöka hur din fittas utsida ser ut, fungerar och hur det känns när du smeker olika delar av den.

Smek försiktigt din klitoris, om du inte vet var den sitter kan du titta här. Testa att ömsom röra den väldigt försiktigt och ömsom gnida den lite hördare, kanske mot en kudde eller likande. Slicka lite på fingret och smek dina blygdläppar, de inre och de yttre. Om du börjar bli lite våt så är du på rätt väg.

Många tjejer tycker om att onanera i duschen genom att rikta vattenstrålarna dit det känns skönt, eller att sätta sig grensle över en soffas armstöd och gnida sig mot det. Du kan ligga och fantisera om sådant du tycker är sexigt, kolla porr eller läsa en sexnovell och se ifall det hjälper.

Det finns hur många sätt som helst att onanera på och du har antagligen inte hittat just ditt helt enkelt. Mitt bästa tips är att googla runt, kika in på forum och ta del av andras erfarenheter. Sen testar, testar och testar du igen.

Övning ger färdighet. Lycka till!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.