Tisdag 21 Sep
Stockholm

Läsarfråga: Gravid av onani?

Ibland retas vår kropp lite med oss.
Ibland retas vår kropp lite med oss. Foto: All over press

Man kan inte bli gravid av att onanera men det finns andra anledningar till varför mensen ibland inte kommer då den borde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om mens

Andra bra sajter där du kan läsa mer om mens:

www.libresse.se

www.beinggirl.nu

www.umo.se

Och några bloggar:

www.mensflickorna.blogg.se

www.mensbloggen.se

Fråga:

Hej

Jag har ett problem. Jag har aldrig haft sex men jag har haft ont i magen i några dagar nu och min mens borde ha kommit men har inte gjort det, hade den 6 september senast. Jag brukar onanera ibland och nu kommer det kanske en konstig fråga men man kan väl inte bli gravid när man har onanerat?

Tacksam för svar!

Svar:

Hej tjejen

Du kan inte bli gravid av att onanera. För att bli gravid krävs en mans spermier och jag antar att du inte kommer i kontakt med några sådana när du onanerar på egen hand, så oroa dig inte för det.

Ibland kan mensen vara lite sen och ofta dröjer den ännu lite längre då man går och väntar på den. Som om den vet att man är lite nojig och därför "retas" den genom att vänta lite till med att dyka upp, ungefär. Nu vet jag inte ifall din mens har hunnit komma under tiden du väntat på mitt svar men om den inte har det, har det alltså gått drygt en månad sen du hade mens sist och generellt sett är det ingen fara. Först då tre menstruationer uteblir bör du kontakta läkare.

Att mensen dröjer kan bero på olika saker, du kanske har stressat mycket eller tränat ovanligt hårt. Fundera över ifall du har ändrat dina levnadsvanor och om detta kan vara orsaken till din uteblivna mens. Jag är ingen barnmorska så jag kan bara svara dig på samma vis jag skulle svara en vän med samma problem och berätta hur jag själv skulle agera i en situation lik din. Om du är orolig, kontakta närmaste ungdomsmottagning men om du mår bra i övrigt så kan du vänta på mensen lite till innan det finns skäl att bli nervös på allvar.

Nu tittar vi på ett gulligt mensklipp tycker jag!

.

Kommentera
Kopiera länk
Dela