Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Min kille beter sig som skit

- 16/02/2011, 16:25 -
Bästa killpanelen i hela världen
1 av 4

Bästa killpanelen i hela världen

Fina Pascal
2 av 4

Fina Pascal

Carlan Snygg
3 av 4

Carlan Snygg

Anonyma Singelkillen bloggar på www.singelkillen.net
4 av 4

Anonyma Singelkillen bloggar på www.singelkillen.net

KILLPANELEN. "Jag älskar honom men blir sårad när han säger att jag är tjock, eller frågar om en annan tjej har bh på sig för att hon har snygga bröst."

Fråga:

Hejsan.

Många tycker att min pojkvän behandlar mig som skit. Ibland kan jag tycka detsamma men ibland är han även ängeln själv mot mig och behandlar mig helt underbart.

Han kan säga nedvärderande saker till mig utan att egentligen tänka på det, jag har nämnt detta, men han är en kille som blir väldigt lätt arg.

Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det heller, för jag älskar honom men blir sårad när han säger saker som att jag är tjock, eller när han frågar mig om en annan tjej har bh på sig för att hon har snygga bröst. Jag blir sårad, och han ber om ursäkt, men händer det en gång händer det väl fler?

Killpanelen svarar:

Singelkillen, jätteanonym bloggare

– Det finns ingen som helst anledning för dig att stanna kvar hos någon som inte visar dig respekt. Försvara det hur du vill. Förvräng sanningen för att berättiga att du stannar kvar men glöm aldrig att du ljuger för dig själv.

– Han kommer aldrig behandla dig bättre, oavsett om han behandlar dig som en ängel ibland, så rättfärdigar det inte hans agerande. Ja, du kanske älskar honom, men du kommer hitta någon annan som du inte bara älskar utan som även respekterar och älskar dig tillbaka. Det är din tur att forma honom. Lämna honom och lär honom att man inte behandlar folk så.

– Du gör dig själv en tjänst, honom en tjänst, hans nästa flickvän en tjänst och du gör din framtida pojkvän en tjänst. Det finns ingen anledning för dig att skapa ett bagage av ångest och dåliga minnen som du ska bära med dig resten av ditt liv.

Pascal Engman, nöjeschef Nyheter24 och bloggare

– Det kommer säkert hända fler gånger. Och om han gör det "för att vara elak" spelar ingen roll om du mår dåligt av det. Be honom sluta och gör han inte det får du nog ta och dumpa honom.

Carlan Snygg, kreativ strateg som jobbar med reklam

– Om du ens funderar kring om du inte behandlas på rätt sätt är det den största indikationen på att du faktiskt inte gör det. Jag tycker att du redan i början av din text besvarar din fråga med orden "ibland kan jag tycka detsamma".

– För din egen skull hoppas jag att du omvärderar det som du nu blandar ihop med kärlek. Visst, förälskade par kan inte alltid vara underbara mot varandra. Men om dina vänner och du själv är överens om att din pojkvän inte behandlar dig som du är värd att behandlas ber jag dig gå vidare. Att leva med någon som inte älskar och respekterar dig för den du är och behandlar dig därefter är att förneka dig själv.

– Glöm inte heller att det bor drygt nio miljoner människor i Sverige, i hela världen mer än sex miljarder. Att just din pojkvän, som troligtvis skulle må bättre av att träna lite mera, styra upp sig generellt och ibland tänka på någon annan än sig själv, är ditt livs kärlek känns lite väl långsökt. Särskilt när han inte ens behandlar dig som han borde. Låt någon annan göra det i stället.