Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Sitter tampongen fel?

- 28/02/2011, 19:02 -
När tampongen sitter på plats ska den inte kännas.
1 av 2

När tampongen sitter på plats ska den inte kännas.

All Over Press

Tampongen ska inte bli blöt när man kissar.
2 av 2

Tampongen ska inte bli blöt när man kissar.

Sxc.hu

"När jag stoppade in tampongen kändes det trångt och gick trögt, väl inne gjorde den ont."

Fråga:

Hej Alabama!

Sedan jag fick mens vid 15 års ålder har jag använt bindor, men för ungefär två år sedan började jag använda tampong och det har hittills gått bra.

Tidigare i dag när jag stoppade in en tampong, kändes det dock trångt och gick trögt. När jag väl hade fått in den så gjorde det ont, men jag lät den sitta kvar ifall det skulle gå över. Jag förde in tampongen på samma vis som jag har gjort alla andra gånger, då det har gått bra. När jag tog ut tampongen nu och satte in en ny så kändes det lika trångt och gjorde lika ont.

När jag kissade med tampongen i utan att byta efteråt så läckte det från tampongen och blev blött i trosorna. En tampong ska väl ändå inte bli blöt när man kissar?

Kan jag ha satt i tampongen fel? Det vore konstigt, med tanke på att jag har satt in den på samma sätt som förut. Det gör inte heller ont längre, nu efter kanske sex tampongbyten.

Svar:

Hej hej

Alltså, en tampong kan inte hamna så jättefel. Däremot har jag själv upplevt att den kan komma lite mer bakåt ibland och kanske lite mer rätt upp andra gånger och så vidare. Det kan ha varit något sånt som hände. Det kan ju kännas lite obehagligt.

Nej, en tampong ska inte bli blöt när man kissar, men ibland kanske det kan ha kommit lite kiss på snöret eller så, så det upplevs som att den "läcker".

Jag tror bara att den hamnade lite konstigt och att det inte är något fel eller fara, speciellt inte om det inte längre gör ont. Du är säker på att du inte redan hade en inne? Jag vet folk som glömt och råkat gå runt med två ett bra tag. Det känner du lätt genom att "se" efter med ett finger lite försiktigt. Men jag tror inte att det är så heller utan att du bara helt enkelt råkade få den lite på sniskan.

Som sagt, gör det inte längre ont kan jag inte tänka mig att du behöver oroa dig, men om det blir likadant igen kanske du bör kontakta Ungdomsmottagningen för att be om råd, det är mycket vana människor som jobbar där!

Lycka till!