5 anledningar till varför du ska ha morgonsex

Det kan vara värt att ställa väckarklockan lite tidigare än vanligt!


Mer energi, en friskare du och lite extra kärlekskänslor mellan dig och din partner – det är ett par av fördelarna med att älskar direkt när ni vaknar. Inte övertygad? Spana in dessa fem anledningar till att ha morgonsex:

1. Chans till bättre sex
Enligt Harry Fisch, professor i urologi, visar forskning att mannens testosteronnivåer är högre på morgonen. Det gör att han kan hålla på längre och har mer energi när ni älskar tidigt på dagen – vilket ju kan vara trevligt. Även den som älskar tjej med tjej kan uppleva extra energi på morgonen, bland annat för att ni precis har sovit en hel natt.

2. Morgonsex stärker immunförsvaret
Inte nog med att ni har mer energi – morgonsexet gör er också friskare. Enligt vissa forskare stärker morgonsexet nämligen immunförsvaret under resten av dagen då kroppen utsöndrar IgA, ett ämne som bekämpar infektioner.

3. Det är mycket enklare
Eftersom ni redan är lättklädda på morgonen (eller kanske till och med nakna) är steget till sex betydligt lättare, än senare på dagen.

nakendans

4. Du berikas med lyckohormonet oxytocin
Enligt forskaren och sexrådgivaren Dr. Debby Herbenick visar undersökningar att morgonsex utsöndrar må bra-hormonet oxytocin. Som bland annat kan få er att känna er tightare som par under dagen, och piggare.

5. Du blir snyggare av att ha morgonsex
Detta gäller särskilt kvinnor. Morgonsex utsöndrar extra doser av östrogen och gör att både håret och huden blir finare.

Svårt att komma igång på morgonen? Mathilde Mackowski som är delägare i den erotiska webbshopen Sinful.se tipsar om att ta hjälp av en parleksak för att ge er själva en sexig kickstart på morgonen.

– Varför inte till exempel testa Magic Wand, känd från TV-serien Sex and the City. Den är lätt att använda och är bra för att få kvinnan lite extra upphetsad. Ett säkert kort för orgasm!, säger hon.

sex and the coty

magic-wand

Magic Wand, som enligt Mathilde Mackowski ska vara ett säkert kort till orgasm, finns att köpa här.

Artikeln presenteras i samarbete med Sinful.se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
När älskar du helst?
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.