Ät mer choklad – få bättre sex

Den söta och fylliga smaken, känslan när det smälter på tungan... Det finns någon sensuellt med choklad, och det kan ge dig bättre sex.


Tycker du också att det finns något lockande med choklad? Ja, då har du inte tagit helt fel. I samarbete med Sinful.se har vi tagit fram 6 anledningar till att du ska äta mycket mer choklad. Det är faktiskt bra för sexlivet!

1. Choklad är som en orgasm

Du hörde rätt. Choklad och sex startar faktiskt många liknande processer i kroppen. Chokladens sexuella makt kommer från dess psykoaktiva egenskaper, visar en italiensk studie.

Choklad är sensuellt behagligt för att det innehåller ämnet fenetylamin som påverkar hjärnas lustcenter. Det är samma ämne som utsöndras när du får orgasm! Det är på grund av det choklad kan verka upphetsande och behagligt när du äter det.

2. Du blir gladare

De flesta känner den lyckliga känslan som choklad sprider i hela kroppen. Vi blir lyckliga för att choklad innehåller en föregångare till glädjehormonet serotonin.

Det gör att kroppen stimuleras till att utsöndra fler endorfiner som gör att du blir gladare.

3. Din hälsa stärks

Choklad har en massa positiva effekter på din hälsa. Det beror på de naturliga antioxidanterna och flavonoiderna, som också finns i rödvin, grönsaker och nötter. Flavonoider hjälper till exempel till med att minska blodtrycket. Det sägs att mörk choklad är lika effektivt mot högt blodtryck som medicin.

Så skynda dig till affären – tänk bara på att chokladen ska vara mörk och gärna innehåll minst 70 % kakao. För det är faktiskt inte chokladen, utan i kakaon som allt det positiva finns.

4. Din hjärnkapacitet blir bättre

Det är inte bara din libido och din kropp som drar fördelar av chokladen och dess kakaoinnehåll. Det gör även hjärnan.

En studie visade att kakao med ett högt innehåll av antioxidanter och flavonoider förbättrade deltagarnas minne. Så inför en krävande uppgift eller prov kan det vara smart att äta lite mörk choklad.

5. Choklad är sexigt

Choklad är sexigt. En dansk undersökning visade att 26 procent av deltagarna förknippar choklad med sex, och hela 48 procent förknippar det med romantik.

Så om kvällen går i romantikens tecken, se till att ha lite choklad i närheten.

6. Gör dejten mer sexig med choklad

Det finns många sätt att göra din dejt eller myskväll mer sexig med choklad.

Du kan till exempel sätta en ögonbindel på din partner medan du långsamt ger hen olika chokladsorter. Blanda olika chokladtexturer, smaker och temperaturer.

Grundaren av Sinful.se Mathilde Mackowski, har också ett bra förslag.


– Jag är en stor förespråkare av att man ska tänka i nya banor när det handlar om att skapa njutning med lust. Så om du inte gillar choklad i fast form kan man prova en ”Bodypaint” i choklad, som denna från Shunga. Här handlar det om att vara kreativ – rita ett fint motiv på din partners kropp eller använd det på ett annat kittlande sätt, säger Mathilde Mackowski.

Gillar du choklad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.