Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Detta är en kommersiell sektion

Ät mer choklad – få bättre sex

- 21/03/2017, 09:35 -

Den söta och fylliga smaken, känslan när det smälter på tungan... Det finns någon sensuellt med choklad, och det kan ge dig bättre sex.

Tycker du också att det finns något lockande med choklad? Ja, då har du inte tagit helt fel. I samarbete med Sinful.se har vi tagit fram 6 anledningar till att du ska äta mycket mer choklad. Det är faktiskt bra för sexlivet!

1. Choklad är som en orgasm

Du hörde rätt. Choklad och sex startar faktiskt många liknande processer i kroppen. Chokladens sexuella makt kommer från dess psykoaktiva egenskaper, visar en italiensk studie.

Choklad är sensuellt behagligt för att det innehåller ämnet fenetylamin som påverkar hjärnas lustcenter. Det är samma ämne som utsöndras när du får orgasm! Det är på grund av det choklad kan verka upphetsande och behagligt när du äter det.

2. Du blir gladare

De flesta känner den lyckliga känslan som choklad sprider i hela kroppen. Vi blir lyckliga för att choklad innehåller en föregångare till glädjehormonet serotonin.

Det gör att kroppen stimuleras till att utsöndra fler endorfiner som gör att du blir gladare.

3. Din hälsa stärks

Choklad har en massa positiva effekter på din hälsa. Det beror på de naturliga antioxidanterna och flavonoiderna, som också finns i rödvin, grönsaker och nötter. Flavonoider hjälper till exempel till med att minska blodtrycket. Det sägs att mörk choklad är lika effektivt mot högt blodtryck som medicin.

Så skynda dig till affären – tänk bara på att chokladen ska vara mörk och gärna innehåll minst 70 % kakao. För det är faktiskt inte chokladen, utan i kakaon som allt det positiva finns.

4. Din hjärnkapacitet blir bättre

Det är inte bara din libido och din kropp som drar fördelar av chokladen och dess kakaoinnehåll. Det gör även hjärnan.

En studie visade att kakao med ett högt innehåll av antioxidanter och flavonoider förbättrade deltagarnas minne. Så inför en krävande uppgift eller prov kan det vara smart att äta lite mörk choklad.

5. Choklad är sexigt

Choklad är sexigt. En dansk undersökning visade att 26 procent av deltagarna förknippar choklad med sex, och hela 48 procent förknippar det med romantik.

Så om kvällen går i romantikens tecken, se till att ha lite choklad i närheten.

6. Gör dejten mer sexig med choklad

Det finns många sätt att göra din dejt eller myskväll mer sexig med choklad.

Du kan till exempel sätta en ögonbindel på din partner medan du långsamt ger hen olika chokladsorter. Blanda olika chokladtexturer, smaker och temperaturer.

Grundaren av Sinful.se Mathilde Mackowski, har också ett bra förslag.


– Jag är en stor förespråkare av att man ska tänka i nya banor när det handlar om att skapa njutning med lust. Så om du inte gillar choklad i fast form kan man prova en ”Bodypaint” i choklad, som denna från Shunga. Här handlar det om att vara kreativ – rita ett fint motiv på din partners kropp eller använd det på ett annat kittlande sätt, säger Mathilde Mackowski.