"Många hatar att ha sex i duschen, men jag älskar det" berättar en tjej.
"Många hatar att ha sex i duschen, men jag älskar det" berättar en tjej. - Foto: TT/Pixabay

5 bra skäl: Därför ska du ha en snabbis varje dag

Vad gör man när vardagen knackar på dörren? Jo, då är det tid för en snabbis. Det kan faktiskt vara lika bra som en längre stund.


Fladdrande stearinljus, massageolja och romantiskt förspel. Vi kan alla enas om att en lång intim tur i sovrummet är fantastiskt.

Men vad gör man när vardagen knackar på dörren? Jo, då är det tid för en snabbis. För en snabbis kan faktiskt vara lika bra för ert förhållande och din hälsa som en längre stund.

Tillsammans med Mathilde Mackowski, grundaren av sexleksaksbutiken Sinful.se, kommer här 5 goda skäl.

Visa den här artikeln för din partner så kanske det leder till ännu fler snabbisar.

Mer sex i vardagen: Därför är en snabbis det bästa sexet

1. Hoppa över förspelet och ha bra sex

Ja, det skälet är bra nog. Även om det är svårt för en kvinna att få orgasm utan förspel kan du på de 5–10 minuterna som en snabbis varar ändå få en njutningsfull och skön upplevelse.

Snabbisar påminner er om den typen av sex ni hade tidigare – hektiskt, snabbt och passionerat – tiden då ni inte kunde vänta på att hoppa i säng, berättar Nicci Talbot, en brittisk journalist för YourTango.com

2. Testa era gränser

Spontaniteten i en snabbis kan föra er närmare varandra. Särskilt om ni testar era gränser och gör det på ett semi-offentligt ställe. Kanske i skogen under en promenad? På en toalett på tåget? Eller bara i köket?

Eftersom en snabbis är så kort kan ni ha sex på nya ställen utan att riskera att bli upptäckta.

3. Du kan vara självisk och rå

När ni bara har 5 minuter kan det verkligen ta fram den inre egoisten. Men på ett bra sätt.

Snabbisar är nämligen det bästa sättet att vara riktigt rå och ärlig med sina sexuella behov. På grund av tidsbristen kan du ta tag i hans kroppsdelar som du älskar mest. Eller föra hans händer till de ställen där det känns allra mest fantastiskt.

4. Ju mer sex, desto bättre hälsa

Det snabba sexet gynnar inte bara ditt förhållande, det är också bra för hälsan.

En studie framtagen av psykologen David Weeks, som publicerades i Huffingtonpost.com, visar nämligen att regelbundet sex kan få både kvinnor och män att se fem till sju år yngre ut. Det beror på att sex utlöser tillväxthormoner som får huden att bli mer elastisk. Samtidigt visar andra studier att sex kan minska risken för hjärtstopp. Så varför hålla tillbaka?

5. Rädd för att inte bli tillräckligt våt? Tänk om

Män blir tända mycket snabbare än kvinnor. Så är det rent genetiskt. Men lyckligtvis kan kvinnor också bli tända och där med våta, mycket fortare än normalt. Här krävs det dock ett riktigt bra hjälpmedel.

Grundaren av Sinful.se, Mathilde Mackowski, förklarar:

– När ni tar tillfället i akt för en snabbis är det inte alltid kvinnan blir tillräckligt våt. Det är här ett silikonbaserat glidmedel kommer in i bilden. Det kan göra sexupplevelsen bättre och göra det mer njutningsfullt för er båda. Och det gäller särskilt om snabbisar ska bli en vardagsgrej.


Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.