Stockholm

Forskning: Män med skägg får mer sex

. Foto: Sinful.se

Har du rakat dig idag? Om svaret är ja, borde du kanske låta skäggstubben växa ut igen. Forskning visar nämligen att ett fylligt skägg kan vara en av de många vägarna till en kvinnas hjärta och säng.

Kommentera (490)
Kopiera länk
Dela

I samarbete med sexleksaksbutiken Sinful.se tittar vi närmare på varför du, eller din käre, ska låta skägget växa...

1. Kvinnor uppfattar det som sexigare
I en undersökning gjord av University of New South Wales svarade majoriteten av kvinnorna att männen med skägg var sexigare än männen utan skägg.

De renrakade männen i studien uppfattades som mindre maskulina och som att de utstrålade mindre dominerande karaktärsdrag, jämfört med deras skäggigare likar.
Männen med skägg, framförallt de med helskägg, ansågs även som mer engagerade fäder för kommande barn, och som sexigare överlag.


2. Skägg visar på höga testosteronnivåer
Testosteron hänger inte bara ihop med skäggväxt utan är också avgörande för muskelstyrka och och andra egenskaper som uppfattas som traditionellt maskulina.

Med ditt skägg visar du, att du som man, alltså besitter andra fysiska färdigheter och drag, som uppfattas som attraktiva av det motsatta könet.
Enligt forskningen är detta något som är djupt rotat i oss, sedan tusentals år tillbaka, och kommer i grunden från behovet av att säkra artens överlevnad.

Förutom muskelmassa och skägg, är också drag som breda axlar och djup stämma sådant som kvinnor "biologiskt" finner attraktivt hos män.

3. Du kan hjälpa det på traven
Även om du inte naturligt begåvats med en skäggig haka finns det sätt att hjälpa hårväxten på traven. Experterna tipsar om en sund och balanserad kost med mycket vitaminer och mineraler. Särskilt vitaminerna B, C och D och järn är kända för att stimulera hårväxt.

Som extra bonus ska en varierad kost fylld av frukt och grönt även minska risken för erektionsbesvär. Win-win, alltså!Ät banan för mer skägg och stamina!

Hetta upp det ytterligare...grrrr..
Vad ska man göra då när ens skäggiga sexighet (eller mörka röst) har väckt omgivningens lustar?

Tonny Andersen från sexleksaksbutiken Sinful.se har värdefulla tips om hur man kan göra det sköna ännu skönare:

– Testa till exempel en vibrerande penisring. Förutom att den kittlar er båda och ger riktigt sköna vibrationer, får den också killen att kännas hårdare och som att han kan hålla på längre.

Enligt Tonny är andra bästsäljande sexprodukter bland män Tenga-ägg och Fun Factory Cobra .

– Tenga-ägget är en av de mest sålda sexleksakerna i världen. Utsidan ser ut som ett oskyldigt ägg men invändigt gömmer den något riktigt unikt… Fun Factory Cobra har vunnit flera tester och sägs ge fantastiska orgasmer. Bland annat tack vare sin ergonomiska form, säger han.


Denna heta ring kan göra sessionen mellan lakanen ännu skönare, tipsar sexleksaksexperten.

Gillar du skägg?
Tack för din röst!
Kommentera (490)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.