Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Detta är en kommersiell sektion

Analsex för nybörjare: 5 saker du bör veta

- 19/11/2016, 17:19 -

Det finns flera sätt att förnya sitt sexliv på. Ett av dem kan vara att utforska nya områden på kroppen...

Den bakre delen är ofta en underskattad del när det kommer till sex – men den kan gömma stor njutning och flera erogena zoner. För den som är nyfiken på analsex bjuder sexleksbutiken Sinful.se här på en expertguide.

Den kompletta nybörjarguiden: Bra att veta om analsex

1. Är det överhuvudtaget något för dig?

Det är sant att analsex kan ge stor njutning, men det gäller bara om du verkligen har lust att testa. Börja därför med att fråga dig själv – och inte minst din partner – om ni båda är redo att utforska andra delar i ert gemensamma sexliv.

2. Utrustningen är viktig

När du har tagit reda på om analsex är något för dig och din partner, ska du se till att ha utrustningen i ordning – det vill säga ett bra glidmedel. Här kan du välja ett silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel.

Det är som regel bäst att använda ett silikonbaserat glidmedel när du har analsex med din partner utan sexleksaker.

Men vill du blanda in sexleksaker i leken ska du välja ett vattenbaserat glidmedel. Det fungerar nämligen bättre med sexleksaker av silikon.

Du kan hitta ett bra silikonbaserat glidmedel här – och ett vattenbaserat glidmedel här.

3. Renlighet har aldrig varit viktigare

Det är en aning osexigt att tänka praktiskt när det handlar om sex, men det måste ni göra om ni vill ha analsex. Av hygienskäl, och för att kunna slappna av, är det viktigt att vara ren ”där uppe”. Det enklaste och smidigaste sättet för detta är att ha ett diskret duschmunstycke ämnat för just det ändamålet.

Här hittar du ett diskret duschmunstycke för intimrengöring

4. Det krävs ett långt förspel

Om du är van vid att köra igång direkt, måste du tänka om. Vid analsex måste ni gå fram med stort tålamod.

Den bästa starten för er båda är att hitta en bra massageolja. Här kan du som man börja med att föra dina händer över din partner så att hela kroppen blir avslappnad och varm.

När stämningen är rätt och din partner slappnar av kan du börja med att gå på upptäcktsfärd med dina fingrar. Börja försiktigt med att smeka i och runt rumpan så att hon blir bekväm och vänjer sig vid dina beröringar.

En bra start är också att försiktigt börja använda leksaker avsedda för ändamålet.

Använd ett träningsset. Det kan du hitta här.

5. Från förspel till rätt ställning

När ni båda är uppvärma gäller det hitta rätt ställning. Och det är nödvändigtvis inte en djurisk doggy-style.

Om du är nybörjare och vill ha en bra förstagångsupplevelse handlar det om att hitta en bekväm och hållbar ställning. Här är ”skeden” faktiskt den bästa för den tar bort trycket från era kroppar. I den ställningen kan mannen både tränga upp bakifrån och använda en klitorisvibrator på sin partner. Det kommer utan tvekan ta er till orgasmhimlen.

Artikeln presenteras av Sinful.se