- Foto: Sinful

Svenskarna inspireras av Fifty Shades Darker – är mer kinky än någonsin

​Fifty Shades-febern har återigen tagit Sverige med storm och satt igång svenskarnas fantasier. Det märks tydligt på efterfrågan på kinky sexleksaker.


Intresset för den nya Fifty Shades Darker-filmen har varit enormt världen över. Enligt Universal Studios hade filmtrailern mer än 114 miljoner visningar de första 24 timmarna. Filmens popularitet kan också märkas bland svenskarna då de tar med fantasierna hem och på allvar får lust till att börja experimentera.

Extra manskap på lagret
Precis som när den första Fifty Shades-filmen hade premiär förra året har Sinful fått se sig om efter extra manskap till lagret för att kunna bemöta den ökade efterfrågan.


– De senaste 14 dagarna har vi fått kalla in dubbelt så många att arbeta på lagret jämfört med hur många som vanligtvis arbetar. Vi kör också med full bemanning över helgen så att vi kan ligga i fas med den stora efterfrågan, berättar Sinfuls lagerchef Søren Jensen.

Enligt lagerchefen är det i synnerhet bondageutrustning såsom ögonbindlar, bindset, piskor och handbojor som för tillfället skickas till de svenska hushållen. Sedan den första februari i år har verksamheten sett en ökning på 71 procent i försäljningen av SM-sexleksaker till landet i stort.

Umeå är mest kinky


Det ser ut som att det framförallt är Umeåborna som låtit sig inspireras av den populära filmen. I Umeå med omnejd har intresset för SM-sexleksaker exploderat jämfört med resten av landet. Här har efterfrågan efter paket med bland annat bröstklämmor, piskor och handbojor stigit med hela 201 procent sedan första februari.


Du kan läsa hela statistiken om försäljningen av SM-sexleksaker här.

Kvinnor är mest nyfikna
Enligt Sinfuls statistik är det i synnerhet kvinnor som är beredda att kasta sig in i bondagelekarna. När paket med SM-sexleksaker skickades ut från lagret i dagarna kring premiären av Fifty Shades Darker låg kvinnor bakom 52 procent av alla beställningar.


– Om du går runt och bär på en hemlig, sexig fantasi är du garanterat inte ensam. De flesta av oss har fräcka tankar på vad som skulle kunna vara roligt att testa på i sovrummet,säger Mathilde Mackowski, grundaren av Sinful.

– Det verkar som att svenska kvinnor gör verklighet av sina fantasier och använder filmen som en inspirationskälla till bondageexperiment, fortsätter hon. Det tycker jag är härligt att se eftersom variation kan vara nyckeln till ett bra sexliv, och ibland kan det att prova på något nytt bidra till att hålla igång gnistan i förhållandet.

Kanske värt att testa?

/
Är du lite kinky?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.