6 tecken på att du får för lite sex – och vad du kan göra åt det

Vi känner alla till torrperioderna – de är inte roliga, men det händer alla. Får du för lite? Titta i listan och se om du känner igen dig.


Anledningarna bakom torrperioderna kan vara olika. Kanske har du just avslutat ett förhållande eller så har du blivit lite för förtjust i Netflix och glass?

I samarbete med grundaren av sexleksaksbutiken Sinful.se, Mathilde Mackowski, presenterar vi 6 tydliga tecken på att du borde ha lite mer action i sovrummet.

1. Din säng har blivit din borg

Smulor, klädhögar och din dator har tagit över din säng. Du gör allting i sängen – och du har inte tvättat sängkläderna på en månad, för vad är poängen när det ändå bara är du där?

Din säng är mer eller mindre fylld av allt annat än en kropp. Och även om det för stunden kan verka som en bra idé med ett seriemaraton och godis så går det inte upp emot mänsklig närhet.

2. Din hy är grå och trött

Känner du att ditt ansikte har mist sin naturliga glans? Det finns en förklaring till det. När du har sex öppnar porerna sig och frigör orenheter. Vilket gör att din hy ser bättre ut.

Sex leder också till att man svettas, så att kroppen kan göra sig av med olika gifter. Blodcirkulationen ökar också vid sexuell aktivitet och ger din hy extra glow. Det finns alltså riktigt bra anledningar för att få igång sexlivet igen!

3. Du blir kåt av minsta lilla

Om en snygg människa snubblar in i dig på tunnelbanan tänder det något i dig. Du har också börjat dras till människor som du normalt aldrig hade varit attraherad av. Din brevbärare, din bankman, din kollega – listan fortsätter.

Allt det här är tecken på att din kropp hungrar efter sex.

4. Du har skapat en dejtingprofil

Du har börjat se kandidaterna på Tinder i ett annat ljus och överväger att sänka din standard. I alla fall tillfälligt...

Normalt letar du efter mer hållbara relationer, men nu tittar du bara efter någon som kan tillfredsställa dig. Helst nyss.

5. Du tar irrationella beslut

Du har kommit till en punkt där du är så kåt att du inte kan tänka klart. Du överväger att ringa ditt ex, ha sex med en vän eller hoppa på första bästa i baren.

Det är en dum idé. Så är det bara.

6. Du tar saken i egna händer

Du behöver inte sitta och vänta på den rätte om du måste ha något nu.

Om du är du nybörjare när det gäller att ta saker i egna händer och tillfredsställa dig själv är inget fel med det. Om du har en torrperiod är det väl ett alldeles utmärkt tillfälle att ta reda på vad just du tycker är riktigt skönt?Det är ett bra alternativ för alla att ha sex med sexleksaker, och det ger ytterligare en dimension till upplevelsen.


Grundaren av Sinful.se förklarar hur du kan gå till väga.
– Med en Womanizer Pro40 kan du som kvinna uppfylla dina sexuella behov på nolltid. Klitorisvibratorn kommer ge dig den mest intensiva njutningen. Versionen har till och med blivit uppdaterad från en tidigare modell, vilket gör den extra bra, säger Mathilde Mackowski.

– Män kan prova Hot Octopuss som är en penisvibrator. Här används en helt ny teknologi som gör att män kan få samma tillfredställelse med sexleksaker som med en partner.

Visste du att svenskarna nu är mer kinky än någonsin, då de inspireras av storfilmen Fifty Shades Darker? Läs här för att få reda på hur stor ökningen varit.

Har du haft en torrperiod?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.