​10 saker lyckliga par gör mer än andra

Det finns flera saker som du och din partner kan göra för att bevara ett sunt och lyckligt förhållande. Känner du igen dig?


I samarbete med Mathilde Mackowski, delägaren av Skandinaviens största sexleksaksbutik Sinful.se, tittar vi närmare på 10 saker som par i lyckliga förhållanden gör.

Läs listan tillsammans med din partner och se om ni kanske behöver testa något!

1. De duschar tillsammans

Ni har varit tillsammans länge och är fullkomligt bekväma med varandra. Duscha tillsammans, och spara vatten!

Ni njuter av att se varandra nakna och tvätta varandras kroppar och hår. Just en sväng i duschen tillsammans är alltså något lyckliga par gör rätt ofta.

2. Delar varandras vardag

”Hur har din dag varit, älskling?”

Enligt psykologen Angelia Hicks är par som delar dagens upplevelser med varandra lyckliga och känner en större känsla av intimitet.

3. Firar varandras framgång

Om du är typen som poppar upp champagnen och firar din partner när något har gått bra, då lever du sannolikt i ett lyckligt förhållande. Det visar en studie från UCLA.

4. Går hand i hand

Lyckliga par är duktiga på att visa sin hängivenhet till varandra offentligt.

De går hand i hand, håller om varandra och smyger in en kyss då och då. Lyckliga par är alltså inte blyga att visa omvärlden vem de har valt som sin "one and only".

5. Svettas tillsammans

Sport och träning är ett bra sätt att känna samhörighet.

Du är bra på att motivera din partner och ni utforskar nya aktiviteter tillsammans. Dessutom gynnar det ert sexliv att vara i bra form. Win-win!

6. Tolererar ”dåliga dagar”

Vi kan alla ha en ”off-dag” där allt bara är fel och går fel.

Ibland har din partner behov av lite extra omsorg. Här plockar de lyckliga paren fram den läckra massageoljan och ger en sensuell massage. Lyckliga par är överseende och gör något för den andra så att hen blir på bättre humör.

7. Får varandra att skratta

Att skratta tillsammans är A och O i ett lyckligt förhållande. När dagen har varit lång och hård är du den som kan locka tillbaka leendet på din älskades läppar.

8. Delar vänner

Ett par som delar vänner förblir tillsammans.

Ju mer familj och vänner som finns av att ni är tillsammans, desto lyckligare kommer du att vara i ditt förhållande.

9. Accepterar bråk

Även i ett lyckligt förhållande uppstår oenigheter, men det betyder inte att ni ska få panik och gå i terapi.

Lyckliga par är nämligen duktiga på att uttrycka sig, och ett gräl är inte avskräckande i ett lyckligt förhållande.

10. Njuter av att experimentera i sovrummet

Ibland ska det till mer än bara nya underkläder eller en weekendresa för att hålla gnistan vid liv, och det vet lyckliga par.

Att experimentera med nya saker i sängen kan nämligen vara ett sätt att förnya romantiken. Med ett Lovertoy Par Set får ni ett startpaket för att utforska sexleksaker för enkel bondage och dominans.


Prova exempelvis ögonbindlar som kommer förstärka känslan vid beröring, och ge dig en intensiv upplevelse under sex. Eller krydda upp förspelet med det kittlande vibratorägget. Ni kan också experimentera med en vibrerande penisring som kan få din partner att hålla längre så att ni kan njuta ännu mer av varandra. Det handlar om att experimentera med det lilla och ge plats för nytänkande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du världens bästa partner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.