KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

11 härliga öar att besöka i sommar – här hittar du resan billigast

- 05/02/2019, 15:06 -

Funderar du på vart sommarsemestern 2019 ska gå? Här är våra bästa tips på underbara öar att besöka – både välkända och lite mer okända pärlor.

Capri och Azorerna

Kristallklart vatten, långa sandstränder och värmande sol. I snökaoset längtar vi nu mer än någonsin efter sommaren!

1. Azorerna, Portugal

Azorerna, Portugal

Ögruppen Azorerna hör till Portugal och ligger långt ute i Atlanten. Det är ett perfekt resmål för naturälskaren med vackra vandringsleder och delfinturer men där finns även fina sandstränder. De billigaste resorna dit hittar du här.

2. Sardinien, Italien

Sardinien, Italien

Njut av underbar italiensk mat och det vackra landskapet med olivlundar och lavendelbuskar. Du kan åka till Sardinien för under 2 000 kronor i sommar.

3. Formentera, Spanien

Formentera, Spanien

Att Formentera kallas för Medelhavets Karibien är kanske inte så svårt att förstå. Formentera är mindre och lugnare än grannön Ibiza. Du tar dig dit med färja från Ibiza – flyg hittar du från 1 273 kronor tur och retur.

4. Kreta, Grekland

Kreta, Grekland

Kreta är en stor ö som har något för alla. Sola och bada och besök till exempel den vackra rosa stranden Elafonissi eller Knossos, vars palats byggdes för mer än 3 500 år sedan. Du reser till Kreta från 1 563 kronor i sommar.

4. Korsika, Frankrike

Korsika är en lite mer okänd – men grymt vacker – medelhavsö som ligger mellan Frankrike och Italien. Njut av fina sandstränder, charmiga byar och det bergiga landskapet. Här hittar du det bästa priset på resan.

5. Santorini, Grekland

Santorini, Grekland

Grekiska ön Santorini är verkligen sagolikt vacker. Perfekt för en romantisk resa med din partner! Åk dit för 1 410 kr tur och retur i sommar.

6. Rhodos, Grekland

Rhodos, Grekland

Rhodos är ett resmål som ligger i toppen år efter år. Medeltida Rhodos stad är vacker och full med kultur att uppleva, men här finns också härliga beach clubs och vacker natur. Här hittar du sommarens billigaste resor.

7. Zakynthos, Grekland

Zakynthos, Grekland

Zakynthos är kanske den grekiska ö som kan skryta om att ha de vackraste stränderna. Har du tur stöter du på havssköldpaddor när du simmar eller snorklar i det klara vattnet. Du hittar resor tur och retur för runt 2 000 kronor här.

8. Hvar, Kroatien

Hvar, Kroatien

På Hvar finns både nattliv i medeltida Hvar stad och härliga klippbad. Ön är dessutom känd för att vara väldigt solsäker! Boka resan tur och retur från 594 kronor här.

9. Capri, Italien

Capri, Italien

Lyxiga Capri har storslagna vyer över det kristallklara Medelhavet och många mysiga och romantiska restauranger. Här har du även nära till hela den vackra Amalfikusten. Här hittar du flyg till Neapel för under tusenlappen.

10. Palma de Mallorca, Spanien

Palma de Mallorca, Spanien

Mallorca har länge toppat listan över svenskarnas favoritresmål. Här hittar du flyg till Palma för billigast pris.

11. Mykonos, Grekland

Mykonos, Grekland

Trendiga Mykonos är ett drömresmål för alla som gillar fest, men här hittar du också vita sandstränder och härliga restauranger. Flyg tur och retur från 1 794 kronor finns här.

Se även: 25 riktigt lyxiga saker - som du kommer vilja klicka hem nu

15 plagg som känns riktigt lyxiga - här kan du fynda dem på rean