Victor Nilsson Lindelöf under en pressträff i Girona.
Victor Nilsson Lindelöf under en pressträff i Girona. - Foto: TT

Svenska VM-nobben: "Jag kollar sällan på fotboll"

Tittar fotbollsstjärnor på fotboll på tv?Den här högst ovetenskapliga och ytterst begränsade opinionsundersökningen ger ett rätt tydligt svar:Landslagsspelarna lockas inte av att glo på VM.Jag kollar sällan på fotboll. Jag minns inte senast jag såg en match, säger Victor Nilsson Lindelöf.


Besvikelsen över att inte vara med på den största scenen har inte lagt sig. Det är ett skäl som anges för att i stor utsträckning avstå.

Ett annat är att mästerskapet spelas i diktaturen Qatar. Ett tredje är att spelarna helt enkelt har annat för sig under tiden.

Så här svarar fem landslagsspelare på frågor om vem som blir världsmästare, om tv-tittande och om synen på att Qatar arrangerar.

Viktor Gyökeres, anfallare, Coventry

Om vem som vinner VM:

— Jag tror... får jag ta två? Bra. Då säger jag Tyskland eller Argentina.

Vilka håller du på om de möts i final?

— Jag vet i fan … Argentina. De möttes ju 2014 så Argentina tar det den här gången. Det skulle vara kul för Lionel Messi om han får ta det där guldet. Verkligen kul.

Om han ska titta på VM?

— Jag har semester så jag får se hur mycket jag hinner kolla.

Om att VM spelas i Qatar?

— Klart att det hade varit bättre om det hade spelats någon annanstans. Nu spelas det där och jag vet inte om man kan göra något åt det nu.

Victor Nilsson Lindelöf, försvarare, Manchester United

Om vem som vinner VM:

— Det är många bra nationer, men jag tror att Brasilien vinner.

Om han ska titta på VM?

— Jag kollar sällan på fotboll. Jag minns inte senast jag såg en match, men det är ett VM så jag får försöka se om det är några kompisar som spelar.

Om att VM spelas i Qatar?

— Vi har gått igenom den frågan många gånger. Jag tycker inte att VM ska spelas där. Det är också konstigt att det spelas under vintern. Beslutet att det ska spelas där är taget, jag tycker inte att det är rätt, men det är som det är.

Isak Hien, försvarare, Hellas Verona.

Om vem som vinner VM:

— Bra fråga. Tråkig gissning kanske, men Tyskland. Det känns som om det inte finns någon självklar favorit och då är det Tyskland man ska tro på.

Om han ska titta på VM?

— Det är uppehåll nu, men jag kommer nog att se en hel del matcher.

Om att VM spelas i Qatar?

— Konstigt, så klart, att det spelas under vintern.

Ludwig Augustinsson, försvarare, Aston Villa

Om vem som vinner VM:

— Man vill att Messi ska vinna, att han ska få avsluta på topp. Jag tror på Argentina.

Om han ska titta på VM?

— Jag har inte bestämt mig, men jag tror inte att jag kommer att titta så mycket. Dels för att det spelas där det från början inte borde ha spelats ett VM, dels för att jag tycker att det är jobbigt eftersom vi inte kvalificerade oss. Varje gång VM kommer upp i huvudet är det jobbigt. Man blir lack, alltså. Kanske ser jag någon match, men det kan också bli så att jag inte ser något.

Om att VM spelas i Qatar?

— Det skulle aldrig ha spelats där, men jag tror att det blir stopp i framtiden för länder med samma tänk som Qatar. Det kommer inte att accepteras.

Emil Forsberg, mittfältare, Leipzig

Om vem som vinner VM?

— Jag har sagt Argentina hela tiden, men det kanske blir någon överraskning. Jag tror inte på Tyskland, tyvärr. De har ett ungt och bra lag men om det räcker … Jag har en känsla av det inte gör det, men jag hoppas och håller tummarna för mina vänner.

Om han ska titta på VM?

— Ja, det kommer jag att göra. Jag har många goda vänner som är där och spelar.

Om att VM spelas i Qatar?

— Allt är bara konstigt. Tror alla haft en åsikt kring vad man tycker och tänker om hur arbetet har gått till i många år och kring mänskliga rättigheter. Men nu är vi där och VM ska spelas.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.