Brasiliens Neymar skadade foten i matchen mot Serbien.
Brasiliens Neymar skadade foten i matchen mot Serbien. - Foto: TT

Skadad Neymar missar nästa VM-match

Brasiliens fixstjärna Neymar grät efter en ledbandsskada i vristen i lagets premiärmatch – och missar gruppspelsmatchen mot Schweiz.Brasilianska tidningen Globo skriver också att storstjärnan kommer att missa hela gruppspelet.


Neymar lämnade planen i tårar när Brasilien besegrade Serbien med 2–0 i de båda lagens första match i fotbolls-VM i Qatar.

Enligt nyhetsbyrån AP, som refererar till brasiliansk media, grät fixstjärnan Neymar på bänken efter att ha bytts ut med drygt tio minuter kvar.

Han tacklades hårt ett flertal gånger, haltade och tycktes ha gjort illa sin vrist i andra halvlek.

Brasiliens lagläkare Rodrigo Lasmar berättade efter matchen att Neymar har skadat vristen och ska undersökas. Nu meddelar han att Neymar kommer att missa måndagens match mot Schweiz, skriver AFP.

Och han kan komma att missa fler matcher, skriver tidningen Globo som uppger att Neymar missar resten av gruppspelet.

"I dag är ett av de svåraste ögonblicken i min karriär... och igen i ett VM. Jag har en skada, ja, det är irriterande, det kommer att göra ont men jag är säker på att jag kommer att få chansen att komma tillbaka eftersom jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa mitt land, mina lagkamrater och mig själv." skriver Neymar på Instagram.

Läkaren Rodrigo Lasmar bekräftar att det rör sig om en fotskada.

Brasiliens högerback Danilo missar också den andra grupp G-matchen med en ankelskada.

— Vi kommer inte att ha dessa två spelare i vår nästa match men de fortsätter sin behandling med målet att återhämta sig i tid för resten av turneringen, säger läkaren i en video som släppts av det brasilianska fotbollsförbundet.

Brasilien avslutar gruppspelet mot Kamerun den 2 december.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.