Serbien utreds av Fifa för det stökiga mötet med Schweiz.
Serbien utreds av Fifa för det stökiga mötet med Schweiz. - Foto: TT

Serbien utreds för stökiga VM-matchen

Känslorna svallade när Schweiz besegrade Serbien i den avslutande gruppspelsmatchen i fotbolls-VM i Qatar.Nu ska Serbien, som förlorade matchen med 2–3, utredas av Internationella fotbollsförbundet (Fifa).Även Uruguay är under utredning efter lagens stormiga uttåg ur turneringen.


Serbien utreds för olämpligt uppträdande mot spelare och domare, samt diskriminering.

Fifa slår inte fast när detta ska ha inträffat, men under matchen blev serbiska fans tillsagda att "sluta med diskriminerande ramsor och gester".

Det är inte helt klarlagt vad som föranledde meddelandet, men det kom kort efter en konfrontation mellan schweiziska lagkaptenen Granit Xhaka och flera serbiska spelare.

Ramsorna ska ha varit starkt anti-Kosovo, vars suveränitet inte erkänns av Serbien. Albanien-födde Xhaka har starka familjeband till Kosovo.

Upprörda avbytare från Serbiens bänk sprang in på planen efter att Xhaka tycktes gestikulera mot dem, innan domaren lyckades lugna ner situationen.

Kontroversiell flagga upprör

Serbien är redan föremål för en separat utredning från Fifa efter att landslaget hängde en kontroversiell flagga i sitt omklädningsrum.

Banderollen visade bilder på Kosovo som en del av Serbien och meddelandet "Vi ger oss aldrig". Kosovo anmälde därefter Serbien till Fifa.

Serbien slogs ut ur VM i gruppspelet.

Kastade omkull VAR-skärm

Även Uruguay är under utredning av Fifa. Detta efter 2–0-segern mot Ghana, vilken inte räckte för att Uruguay skulle gå till slutspel.

"La Celeste" behövde ytterligare ett mål för att sig vidare och tyckte att man rånades på två straffar.

Efteråt omringades domaren Daniel Siebert av arga uruguayanska spelare, inklusive José Giménez, Fernando Muslera, Edinson Cavani och Diego Godín. Anfallsstjärnan Cavani slog även omkull en VAR-skärm när han stormade av planen i avsky.

Kvartetten riskerar nu disciplinära åtgärder från Fifa. Det gör även det uruguayanska fotbollsförbundet för att ha misslyckats att kontrollera sina spelare.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.