Lionel Messi och Argentina får spelade vidare i VM efter straffdrama.
Lionel Messi och Argentina får spelade vidare i VM efter straffdrama. - Foto: TT

Messi efter straffdramat: "Vi fick lida"

Mål, bråk och en fräck frisparksvariant.Argentina är klart för semifinal i fotbolls-VM efter straffdrama mot Nederländerna.Det är mycket glädje. Vi fick lida men vi är vidare och det är imponerande, säger Lionel Messi efter matchen.


Argentina möter Kroatien i VM-semifinal på tisdag. Det stod klart efter att Argentina besegrat Nederländerna i kvartsfinalen på straffar.

— Kroatien är ett fantastiskt lag. Vi såg hur bra de var mot Brasilien. Det här är ett lag som har spelat med samma tränare under lång tid och de känner varandra väldigt väl, säger Argentinas lagkapten Lionel Messi.

I den första halvleken stod Lionel Messi för en fenomenal passning till högerbacken Nahuel Molina som kyligt rullade in 1–0.

En fräck frisparksvariant

I den andra halvleken kom 2–0 genom Messi själv. Argentina fick en straffspark och 35-åringen klev fram och skickade dit bollen i nätet.

Där och då såg det ut som att allt var över.

Men det skulle bli drama.

Förbundskapten Louis van Gaal bytte in Wout Weghorst och då gick det undan.

Först nickade Weghorst in 1–2 och i den tionde tilläggsminuten kom 2–2.

Nederländerna fick en frispark från ett bra läge. De flesta hade gått på skott – men inte Teun Koopmeiners. Han valde i stället att passa bollen under muren och där dök Weghorst upp och petade in kvitteringen och tog matchen till förlängning och därefter straffar.

Messi sågar domarinsatsen

Väl där klev Argentinas målvakt Emiliano Martinez fram och räddade två straffsparkar och skickade samtidigt Argentina till VM-semifinal.

— Det första jag tänker på är känslor. Jag gör det här för 45 miljoner människor. Att ge människor glädje som denna är jättestort. Vi spelar semifinal för vi har passion och hjärta, säger Martinez.

Härnäst väntar Kroatien. Matchen spelas på tisdag.

— Det är mycket glädje, Vi fick lida men vi är vidare och det är imponerande. Argentina är bland de fyra bästa i världen och det beror på att vi spelar med vilja och intensitet. Vi trivs väldigt bra ihop som grupp och nu går vi för nästa steg. Vi är väldigt glada, säger Lionel Messi.

Matchen var en fysisk sådan med många avblåsningar. Och i den andra halvleken spårade det ur när mittfältaren Leandro Paredes först tacklade omkull Nathan Aké och sedan sköt bollen mot den nederländske bänken. Spanske huvuddomaren Antonio Mateu Lahoz, som totalt delade ut 16 gula kort, hade minst sagt en fullspäckad afton.

Efter matchen fick Lionel Messi frågor om domarens insats och han var inte nöjd.

— Jag vill inte prata om domare eftersom jag kommer bli sanktionerad. Men folk såg vad som hände, sade Messi på presskonferensen efteråt.

Den 35-årige storstjärnan vill nu att Internationell fotbollsförbundet (Fifa) vidtar åtgärder mot Lahoz.

— Jag anser att Fifa måste hantera detta, man kan inte ha en sådan domare i en sådan viktig match. Domaren får inte vara inkapabel till att hantera det.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!