Minimal chans för Sanna

Stressfrakturen i smalbenet sätter stopp för tävlingar i vinter


Hon var i kalasform under februari månad när hon satte nytt världsrekord på 60 meter häck i tyska Karlsruhe. Sen började skadeproblemen med ett misslyckat OS som resultat. Nu missar Sanna Kallur med största sannolikhet även den kommande vintersäsongen.

I måndags gjorde Sanna en stötvågsbehandling på Falu lasarett för att få igång läkningen av hennes stressfraktur som plågat henne under säsongen. Detta efter att hon gjort en röntgenundersökning hos idrottsläkaren Leif Swärd i fredags. Resultatet från röntgen visade att hennes fraktur inte börjat läka efter sommarens tävlingar.

– Just nu känns möjligheten att tävla inomhus i vinter väldigt långt borta. Jag bedömer sannolikheten som minimal. Det vore en bonus, säger hennes tränare Torbjörn Eriksson till Dalarnas Tidningar.

–Nu finns det bara en enda sak som gäller: Att skadan blir hundraprocentigt läkt. Det kan ta tid, konstaterar han.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

1 timme sedan

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

2 timmar sedan
USA är världsmästare i laggymnastik för sjunde gången i följd. Detta efter en rejäl uppvisning av storstjärnan Simone Biles under finalen i Antwerpen.

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

2 timmar sedan
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

3 timmar sedan
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

igår 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

igår 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.