Mittfältsveteranen Caroline Seger är tillbaka i träning, och närmar sig comeback på fotbollsplanen efter fjolårets häloperation. Arkivbild.
Mittfältsveteranen Caroline Seger är tillbaka i träning, och närmar sig comeback på fotbollsplanen efter fjolårets häloperation. Arkivbild. - Foto: TT

Seger nära comeback: "VM en målsättning"

Caroline Seger är tillbaka i träning och drömmer om en VM-sommar på andra sidan jordklotet.Det gäller även om hon inte får en plats i nästa veckas landslagstrupp.– Det är klart att VM är en målsättning i sig. Men först och främst handlar det om att komma tillbaka och kunna spela fotboll och vara smärtfri, säger den 37-åriga mittfältsveteranen.


Fakta: Caroline Seger

Född: 19 mars 1985 i Gantofta (37 år).

Position: innermittfältare.

Klubb: Rosengård.

Moderklubb: Stattena.

Klubbar: Stattena 2001–2004, Linköping 2005–2009, Philadelphia 2010, Western New York Flash 2011, Ldb FC Malmö 2011, Tyresö 2012–2014, Paris Saint-Germain 2014–2016, Lyon 2016–2017, Rosengård 2017–.

Landskamper/mål: 233/32.

Meriter i urval: OS-silver 2021 och 2016, VM-brons 2019, VM-brons 2011, EM-brons 2005 och 2022, Diamantbollen 2009 och 2019, SM-guld med Tyresö 2012, med Ldb Malmö 2011, med Linköping 2009 och med Rosengård 2019, 2021 och 2022. Ligaseger i USA med Western New York Flash 2011, fransk mästare, cupmästare och Champions League-mästare med Lyon 2017.

När Rosengård drog i gång fotbollssäsongen för en vecka sedan var det framför allt ett ansikte som lyfte stämningen på Malmö IP lite extra. Caroline Seger, lagkapten i både Rosengård och det svenska landslaget, fanns med för första gången sedan häloperationen i höstas.

Nu berättar Seger att rehabiliteringen gått nästan oförskämt bra, och det lär bara vara är en tidsfråga innan hon kan vara tillbaka i spel. Att comebacken kommer redan i årets första träningsmatch, mot danska Nordsjälland nästa lördag, vågar hon ändå inte lova.

— Det är jättesvårt att säga, jag har ingen aning. Varje dag då jag kan spela fotboll är en vinst för mig, så vi tar det långsamt. Man måste också ge senan lite tid, så det är skitsvårt att säga, säger Caroline Seger på telefon från Rosengårds träningsläger i spanska Estepona.

Landslagstrupp nästa vecka

En sedan tidigare krånglande hälsena gav till slut vika under EM i England i somras. Efter mästerskapet meddelade Seger att hon tvingats till operation på grund av en hälsenebristning.

Hundraprocentig är hon ännu inte riktigt. På torsdagens träning körde Seger rehab vid sidan om det övriga laget. Utöver det har hon tränat för fullt med Rosengård.

— Jag har varit med på allting. Men det är som med alla skador, man behöver slussas in i det och framför allt vänja senan.

På tisdag tar Peter Gerhardsson ut sin första "riktiga" landslagstrupp för året, till landskamperna mot Spanien och Tyskland senare i februari. I januari samlades förvisso fotbollsdamerna för ett läger i Portugal, men då saknades i princip samtliga utlandsproffs liksom alla Rosengårdsspelare.

Caroline Seger vill varken säga det ena eller det andra om huruvida hon är aktuell för en återkomst i landslaget redan nu.

— Det vet jag inte. Och det är ju hela tiden också en kontakt sinsemellan (mellan landslaget och klubben), och mellan mig och Renée (Slegers, Rosengårds tränare). Det är en dialog, så får vi se var den landar. Men det är ju bara februari också, det är lite dag för dag nu. Det är verkligen så, säger Seger.

Inga bakslag

Som den spelfördelare hon är klarar Seger av att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Hon tar säsongen pö om pö, men riktar på samma gång blicken ändå bort mot juli månad.

Den 23 juli spelar Sverige VM-premiär mot Sydafrika på Wellington Regional Stadium i Nya Zeeland.

— Det är klart att det är en målsättning i sig. Men först och främst handlar det om att komma tillbaka och kunna spela fotboll och må bra i det. Och att kunna vara smärtfri och så. Det var därför jag gjorde operationen också, för att kunna komma tillbaka på en hög nivå. Det är det som är mitt kortsiktiga mål framöver.

TT: Det mesta låter ändå positivt hittills?

— Det gör det. Det har gått enligt plan så det är bara att hoppas att det fortsätter göra det. Det är vanligt med något bakslag, det har de sagt till mig. Men än så länge är det väldigt positivt.

TT
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.