Rosengårds Loreta Kullashi petas i Sveriges kommande U23-trupp. Arkivbild.
Rosengårds Loreta Kullashi petas i Sveriges kommande U23-trupp. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Duo petas efter snedsteg: "Behöver prata enskilt"

Loreta Kullashi och Angel Mukasa lämnade U23-landslagets senaste samling utan tillåtelse.I truppen till de kommande landskamperna saknas duon.Vi behöver sätta oss ner och prata, säger U23-förbundskaptenen Martin Qvarmans Möller.


Fakta: Sveriges U23-trupp

Sofia Hjern (mv), IFK Norrköping, Serina Backmark (mv), AIK, Zomea Polozen (mv), Rosengård, Wilma Carlsson, Piteå, Josefin Harrysson, Kristianstad, Elma Junttila Nelhage, Häcken, Amanda Nildén, Juventus, Agnes Nyberg, Uppsala, Alva Selerud, Roma, Hanna Wijk, Häcken, Emma Östlund, Linköping, Marika Bergman Lundin, Häcken, Alice Bergström, Djurgården, Evelina Duljan, Juventus, Evelyn Ijeh, Växjö, Stinalisa Johansson, Djurgården, Zara Jönsson, Stabæk, Rosa Kafaji, Häcken, Cornelia Kapocs, Linköping, Wilma Leidhammar, IFK Norrköping, Paulina Nyström, Juventus, Felicia Saving, Linköping, Linn Vickius, Vålerenga.

Den svenska duon bad om ursäkt för sitt agerande under den senaste U23-samlingen i februari. Efter matchen mot Nederländerna i Spanien, där Kullashi var lagkapten och Mukasa stod i mål, skulle laget resa vidare till Florens för match mot Italien.

Men när direktflyget ställdes in och resan bokades om valde de båda Rosengårdsspelarna att åka hem.

"Det blev ett felaktigt beslut. Jag ber om ursäkt för det och det kommer inte att hända igen", sade Kullashi till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Helt utagerad verkar saken ändå inte vara.

Nästa samling i juli

När förbundskaptenen Martin Qvarmans Möller på tisdagen presenterade sin trupp till U23-landskamperna hemma mot Spanien den 6 april och borta mot Portugal fyra dagar senare, saknades både Loreta Kullashi och Angel Mukasa.

Angel Mukasa. Arkivbild.

Mukasa är skadad och hade inte kunnat delta oavsett, men Möller medger att det som skedde under den senaste samlingen haft inverkan på trupputtagningen.

— Det som händer på och utanför planen är alltid en helhet. Vi behöver tid att sätta oss ner och prata inför nästa samling, som är i juli, säger Möller.

TT: Ni behöver sitta ner enskilt innan de är aktuella helt enkelt?

— Ja, så kan man väl tolka det. Jag pratade med dem så sent som i går, och hade ganska långa samtal med bägge två, och de vill träffa mig. Så vi ska träffas.

En av de överåriga

Beslutet blev till viss del lättare på grund av Mukasas skada och med tanke på att Kullashi tillhör de överåriga spelarna. Endast fem sådana får ingå i U23-truppen.

Någon konflikt mellan landslaget och de två spelarna finns inte längre, är förbundskaptenens upplevelse.

— Dialogen som vi har är kring hur vi går vidare. Sedan är det klart att jag blev förvånad och lite besviken över hur de agerade. Men sättet att gå vidare härifrån är att vi försöker hitta ett bra sätt att jobba på tillsammans.

TT
/
/
/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!