Hugo Larsson är nära en utlandsflytt i sommar.
Hugo Larsson är nära en utlandsflytt i sommar. - Foto: Adam Ihse/TT

Hugo Larsson nära rekordövergång

Har Hugo Larsson gjort sitt i allsvenskan till sommaren? Malmö FF-talangen uppges vara klar för Frankfurt i en rekordaffär – men är själv tystlåten om detaljerna. Jag har vetat i en vecka eller två, säger 18-åringen.


Hugo Larsson fick kanske inte visa det riktigt mot Elfsborg. Men den snart 19-årige mittfältaren har varit ett av utropstecknen i Malmö FF den här säsongen.

Enligt Aftonbladet kommer belöningen nu i form av ett Bundesligakontrakt.

Hugo Larsson bekräftar efter 0–3-förlusten mot Elfsborg att en flytt utomlands i sommar är nära.

Att det handlar om Frankfurt vill han inte bekräfta, men säger att han i "en vecka eller två" själv vetat vart flyttlasset ska gå och att han ska spela för Malmö FF våren ut.

— Det är ingen hemlighet att jag sagt att Bundesliga är en liga som hade passat mig bra. Hade jag kommit dit någon dag hade jag blivit väldigt glad, säger han.

Bud i vintras

Hugo Larsson hade i vintras bud från Bournemouth i Premier League, men tackade nej. Jämfört med den processen har det varit lugnare den här gången, medger han.

— Jag har väl haft ett hum om vart jag vill, sedan blir det lite mer självklart efter det som hände i januari, där jag såg vad jag inte ville, säger Hugo Larsson.

— När det började komma andra alternativ kunde man någonstans se hur bra det kan vara i jämförelse.

Nytt transferrekord?

Nu ser utlandsflytten ut att bli av i sommar i stället. Enligt Aftonbladet handlar det om den dyraste övergången hittills från allsvenskan.

Frankfurt uppges betala motsvarande drygt 130 miljoner kronor för svensken – en bra bit mer än de cirka 90 miljoner kronor som AIK fick av Dortmund för Alexander Isak 2017.

Hugo Larsson svarar lite försiktigt när rekordsummorna kommer på tal i intervjuerna efter matchen.

— Det hade varit kul någon gång, sedan får vi se om det blir så. Det ska inte bara vara bra för mig om det blir en flytt här någon gång, då jag är glad att Malmö i så fall får mycket också, säger han.

— Det är klart att man kan sträcka på sig lite. Det hade varit väldigt stort, det är stora namn som är där sedan innan, så hade jag slagit det hade det varit coolt.

TT
/
/
AIK
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Förolämpade dopningskontrollant – stängs av

Mälarhöjdens IP kan stängas efter dödsskjutningen

Stockholms stad överväger att stänga Mälarhöjdens idrottsplats efter skjutningen i onsdags kväll.

Åberg-feber i Rom: "Lite mer än jag är van vid"

Ludvig Åberg har gått träningsrundor inför viktiga tävlingar förr. Det brukar bara inte se ut som på Marco Simone Golf & Country Club. Det är lite mer folk än jag är van vid på en vanlig onsdag, säger den nytända golfstjärnan inför helgens Ryder Cup.

Skidskyttestjärnan Linn Persson friade till pojkvännen Christian: "Han sa ja"

1 timme sedan
Linn Persson är en av Sveriges främsta skidskyttar. Men hur mycket vet du egentligen om idrottarens liv utanför skidspåren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Persson: längden, frieriet till pojkvännen och medaljerna.

Missar genrepet – men VM-starten inte i fara

1 timme sedan
Nästa vecka gör de svenska beachvolleybollstjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig VM-debut. Tanken var att vässa formen i Paris i dagarna, men paret tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. Det ska inte vara någon fara för VM, säger Herman Sewelén, PR- och kommunikationsansvarig på volleybollförbundet, till TT.

Simstjärnan skjuter upp comeback

1 timme sedan
Ungerske stjärnan Kristof Milak skjuter upp sin tilltänkta comeback, skriver simsajten Swimswam.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.