Bengaler kastas in på plan under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena.
Bengaler kastas in på plan under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Janne Andersson om skandalderbyt: "Svårt att hitta ord"

Efterspelet kring Djurgården–AIK handlar enbart om skandalen i slutskedet av matchen. Förbundskapten Janne Andersson blev illa berörd av att se scenerna. Jag har svårt att hitta ord för hur jag ska beskriva det, säger han.


Förbundskaptenen för det svenska herrlandslaget kommenterade händelserna från söndagens derby när han presenterade EM-kvaltruppen på onsdagen.

— Jag har svårt att hitta ord för hur jag ska beskriva det, jag blir så jäkla illa berörd av att sitta och titta på det här. Som fotbollsarbetare som har hållit på med det här så länge, och som åskådare i det här fallet, så blir man fruktansvärt illa berörd, säger Janne Andersson.

— Jag är inte mannen att lösa vägen framåt, men jag tycker att Fredrik Reinfeldt (Svenska fotbollförbundets ordförande) hade en bra pressträff i går. Jag kan inte annat än att hålla med, det här måste lagföras. Det får inte bara passera förbi utan att någonting händer. Vem, vad och hur kan jag inte värdera eller bedöma. Jag mår nästan fysiskt dåligt när jag sitter och tittar på det, så tråkigt är det.

Förbundskapten Janne Andersson presenterar truppen till landskampen mot Nya Zeeland på Friends Arena den 16 juni och EM-kvalmatchen mot Österrike i Wien den 20 juni.

Derbyt mellan Djurgården och AIK fick avbrytas

Helgens derby mellan Djurgården och AIK fick avbrytas några minuter innan tilläggstiden inleddes efter att bengaler kastats in från AIK-sektion. Dessutom ekade smällar från bangers på Tele2 arena och maskerade personer försökte även ta sig in på planen.

Polis – och polishundar – tog sig in på planen och konfronterade personerna där det även blev handgemäng. Efter mer än en timmes avbrott – och när mer än halva AIK-sektionen var tömd – spelades de resterande minuterna av matchen klart. Djurgården vann med 1–0.

TT
/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!