Från vänster: Jennifer Falk, Olivia Schough, Stina Lennartsson, Zecira Musovic, Rebecka Blomqvist, Lina Hurtig, Anna Sandberg Hanna Bennison och Madelen Janogy värmer upp tillsammans med Sveriges performance manager Pontus Ekblom. Tisdagens träning var Sveriges första i Auckland, inför fredagens kvartsfinal mot Japan i fotbolls-VM.
Från vänster: Jennifer Falk, Olivia Schough, Stina Lennartsson, Zecira Musovic, Rebecka Blomqvist, Lina Hurtig, Anna Sandberg Hanna Bennison och Madelen Janogy värmer upp tillsammans med Sveriges performance manager Pontus Ekblom. Tisdagens träning var Sveriges första i Auckland, inför fredagens kvartsfinal mot Japan i fotbolls-VM. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Alla spelare aktuella i VM-kvarten – även Seger

Trots holmgången mot USA, landbyte och en ny tidsomställning är det positiva besked kring den svenska VM-truppen. Samtliga spelare väntas vara redo till fredagens kvartsfinal mot Japan. Jag tror att alla kommer att vara tillgängliga till matchen, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.


Det största frågetecknet för fortsättningen av fotbolls-VM gäller Caroline Seger, som fick en ny känning i vaden efter att ha spelat 45 minuter mot Argentina i gruppspelet.

Men den svenska lagkaptenen kunde faktiskt ha spelat redan i söndagens åttondelsfinal mot USA i Melbourne. Elin Rubensson hade dock krafter nog för både 90 minuter, förlängning och straffar – och därför valde man att låta Seger vara kvar på bänken.

Asllani utbytt

På tisdagens träning var Seger ändå en av få avbytare från USA-matchen som inte körde kollektivt.

— Hon kunde ha varit med (mot USA) om det hade behövts. Men hon är individuellt anpassad. Förhoppningen är att hon är tillgänglig för fler minuter mot Japan än hon skulle ha varit sist. Sedan får vi se vad hon har för form och status, och om hon har kunnat träna fotboll ordentligt eller inte. För det är ju också en del, att vara frisk och kunna spela och att inte ha tränat – det är en balans för oss att välja vilka vi vill spela, säger Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Kosovare Asllani blev utbytt mot USA efter att ha fått en smäll. Men det är ingen fara med vare sig den 34-åriga mittfältaren eller någon annan i truppen, om man får tro Wikman.

Dålig sömn

Det enda är att spelarna har sovit dåligt, säger han.

På måndagen flyttade Sverige nämligen fram klockan två timmar på nytt efter att ha rest tillbaka från Australien till Nya Zeeland, där man spelade hela gruppspelet. Tisdagens träning var den första på plats i Auckland.

— Det lät som att det inte var några skador från matchen, det var kramp och smällar, ont och ömma kroppar. Och det tar väl någon dag till utifrån gårdagens återhämtning. Det var lite med tidsskillnaden som gjorde att natten var sådär för många. Men nu har vi någon dag till mot tidigare. Så jag tror att alla kommer att vara tillgängliga till matchen, säger Wikman.

TT
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!