Den spanska mittfältsstjärnan Aitana Bonmatí saknades på söndagens träning i Auckland, två dagar före semifinalen mot Sverige.
Den spanska mittfältsstjärnan Aitana Bonmatí saknades på söndagens träning i Auckland, två dagar före semifinalen mot Sverige. - Foto: Abbie Parr/AP/TT

Spanien tonar ner stjärnans frånvaro

Aitana Bonmatí har varit en av Spaniens bästa spelare i fotbolls-VM. Men Barcelonastjärnan deltog inte i lagets träning på söndagen, två dagar före semifinalen mot Sverige. Det är bara en försiktighetsåtgärd, säger Spaniens presschef Patricia Pérez.


Mittfältaren Aitana Bonmatí och mittbacken Laia Codina var de enda två spelarna som saknades under de 15 minuter som var öppna för medier, när Spanien tränade på North Harbour Stadium i Auckland på söndagen.

När det gäller Codina kan det möjligen handla om den misstänkta hjärnskakning som hon ådrog sig i kvartsfinalen mot Nederländerna, och som tvingade henne att utgå.

Ett större frågetecken gäller Bonmatí som har gjort tre av Spaniens mål och spelat fram till ytterligare två under turneringen. Barcelonamittfältaren har varit en av lagets bästa spelare hittills.

Men Spaniens presschef Patricia Pérez intygar att det inte är någon fara med duon, som fokuserade på återhämtning.

— Det är bara en försiktighetsåtgärd. De kommer att vara här i morgon, säger Pérez.

Om Bonmatí kommer till spel är det ett hot som Sverige måste se upp med i semifinalen. 25-åringen inger respekt, säger de svenska spelarna.

— Det är en klasspelare som vi behöver se upp med, säger mittfältaren Filippa Angeldahl.

— Bonmatí är en otroligt skicklig spelare som kan göra mycket på egen hand. Det gäller att se upp för Spaniens individuella kvaliteter, säger anfallaren Johanna Rytting Kaneryd.

TT
/
/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!