Guide: Fotbolls-VM 16 augusti

Australien–England


Vad: Fotbolls-VM, semifinal.

Var: Stadium Australia, Sydney, Australien.

När: Onsdag, klockan 12.00, svensk tid.

Tv/radio: TV6, Viaplay och P4/Radiosporten.

+ Vill undvika nytt nederlag

I VM 2019 tog sig England också hela vägen till semifinal, den gången blev det dock en smärtsam förlust mot USA (1–2). Vad engelskorna lärde sig av det nederlaget?

Massor.

Det menar i varje fall förbundskapten Sarina Wiegman.

— Nu känns vi riktigt förberedda, säger hon på en presskonferens.

— Det som har hänt förut har hänt. Vi blickar framåt, det är bara det vi kan påverka. Mycket är annorlunda. Damfotbollen i stort är annorlunda nu.

Noterbart är att England återigen får klara sig utan stjärnan Lauren James, som fortsatt är avstängd efter utvisningen mot Nigeria tidigare i turneringen.

+ Startar Kerr?

Den australiska superstjärnan Sam Kerr har haft skadeproblem under turneringen och i kvartsfinalrysaren mot Frankrike, som hemmanationen vann efter straffar, inledde hon på bänken.

Om det blir spel från start i semifinalen mot England återstår att se. Lokala medier skriver att förbundskapten Tony Gustavsson har ett svårt beslut att ta, ska han kasta in Kerr i startelvan även om det är så att hon kanske inte är i form att spela 90 minuter (och en eventuell förlängning) eller ska han i stället återigen låta henne inleda på bänken och därmed ha möjligheten att byta in henne när motståndarna börjar tröttna?

Vinnaren i semifinalen ställs mot Spanien i finalen, medan förloraren får göra upp om bronset mot Sverige.

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!