Gröna draken försvann på Atlanten

Puma och Ericsson 4 ryckte åt sig en ledning i Ocean race.(TT)


Puma och Ericsson 4 ryckte åt sig en liten ledning när Ocean race-armadan passerade Kanarieöarna på onsdagen. Men ledarbåtarna hade länge ingen aning om var Green Dragon befann sig.

Irland/Kina-båten Green Dragon var den första som utnyttjade "stealth play", möjligheten att under tolv timmar försvinna från rapporteringen. Nyordningen, som får utnyttjas en gång per etapp, infördes till denna upplaga av jorden-runt-seglingen för att ge deltagarna chans att göra egna drag utan att konkurrenterna direkt får reda på det. Var tredje timme rapporteras annars var båtarna befinner sig.

När Green Dragon uppenbarade sig igen visade det sig att man valt att gå mellan Teneriffa och Gran Canaria och avståndet till ledande Puma var 55 sjömil.

Ericsson 4 var sju sjömil bakom Puma. Tätbåtarna valde att gå öster om Kanarieöarna, nära den afrikanska kusten, och var drygt 26 sjömil före trean, Ericsson 3 med den nordiska besättningen. Anders Lewander & Co satsade som enda båt på att gå mellan Lanzarote och Gran Canaria. Spanska Telefonica Black gick ännu längre västerut. Övriga båtar följde Ericsson 4 och Puma i kölvattnet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?