Sverige EM-kvalar mot Österrike på hemmaplan.
Sverige EM-kvalar mot Österrike på hemmaplan. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sverige långt ifrån EM 2024 – krossades av Österrike i kvalrysaren

EM nästa sommar är långt borta för Sverige. Österrike har kört över Sverige i andra halvlek i kvalrysaren i Solna.

Gott om svenska målchanser i första halvlek. Men i andra halvlek har allt gått emot Sverige. Nu är drömmen om EM nästa sommar allt mer avlägsen.

Freiburg-spelaren Michael Gregoritsch nådde högst på ett inlägg och nickade distinkt in Österrikes 1–0 i 53:e minuten.

Kort senare kom också 2–0 efter att Marko Arnautovic tryckt in gästernas andra. I den 69:e minuten rullade Arnautovic in sitt andra för kvällen på straff.

3–0 till Österrike och en blytung käftsmäll för Sverige som nu är extremt illa ute i EM-kvalet. Om Österrike vinner matchen skiljer det sju poäng upp till en EM-plats. Om Belgien, som leder mot Estland med 4–0, vinner under kvällen är avståndet dit också sju poäng.

Med enbart tre matcher kvar av EM-kvalet ser det således väldigt besvärligt ut för Sverige att ta sig vidare till EM i Tyskland nästa sommar.