Alexia Putellas. Arkivbild.
Alexia Putellas. Arkivbild. - Foto: Abbie Parr/AP/TT

Spanska spelare vill vidta rättsliga åtgärder

Kaoset inom det spanska fotbollslandslaget eskalerar. Nu vill spelarna vidta rättsliga åtgärder mot förbundet efter måndagens trupputtagning. Därmed är det högst oklart om det blir match på fredag mot Sverige i OS-kvalet.


Tidigare under måndagen presenterade nya förbundskaptenen Montse Tomé truppen till Nations League-matcherna mot Sverige (fredag) och Schweiz (tisdag), två matcher som också är kval till Paris-OS 2024.

15 av 23 VM-spelare som tog guld i somras är med och de förväntas komma till Göteborg på fredag. Men frågan är om de verkligen kommer att göra det.

Under kvällen gjorde fotbollsdamerna nämligen ett uttalande där de beklagade situationen och sade att de kommer att söka juridisk rådgivning via det spanska spelarfacket för att kunna tacka nej till landslagssamlingen.

I det öppna brevet poängterade spelarna att de inte vill spela fredagens match och att bojkotten inte avbrutits.

"Vi är professionella elitspelare, och efter allt som har hänt i dag kommer vi att ta reda på vilka rättsliga åtgärder vi kan vidta. Detta efter att ha blivit uppsatta på en lista mot vår vilja, något som vi har meddelat offentligt och tydligt", skriver spelarna och syftar på måndagens trupputtagning.

Spanska tidningen Marca rapporterar att spelare uttagna till landslaget som tackar nej riskerar böter på upp till 358 000 kronor. Dessutom kan de bli avstängda mellan två och femton år.

"Vi beklagar att vårt förbund ännu en gång försätter oss i en situation som vi aldrig har önskat", skriver spelarna gemensamt.

Spelartruppen ska enligt flera spanska medier samlas klockan 11.30 på tisdagen.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Burnley tog säsongens första seger

Stabil seger för Leksand

Leksand vann på bortaplan mot Modo Hockey i SHL. Laget gjorde en stark insats, och såg dessutom till att hålla nollan bakåt. Matchen slutade 0-4 (0-0, 0-1, 0-3).

Efterlängtad seger för Västervik – steg åt rätt håll mot Östersunds IK

Västervik har haft en tung period med fyra förluster i rad i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot Östersunds IK bröts den tuffa sviten. Det blev 5-3 (1-1, 2-1, 2-1) i matchen i Tjusthallen.

Aranäs slog HF Karlskrona på hemmaplan

Aranäs vann mötet i Handbollsligan på hemmaplan mot HF Karlskrona, med 33-30 (18-14).

Seger för Malmö på hemmaplan mot Alingsås

Malmö vann mötet med Alingsås hemma med 28-25 (15-10) på tisdagen i Handbollsligan.

Krig och spökstad – här är Häckens motståndare

2 timmar sedan
De kommer från en spökstad och spelar fotboll i skuggan av en långvarig konflikt. Nu reser Karabach FK till Göteborg för torsdagens Europa League-match mot Häcken – samtidigt som över 100 000 armenier nyligen har flytt från Nagorno-Karabach efter Azerbajdzjans blixtoffensiv.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.