Fredrik Reinfeldt. Arkivbild.
Fredrik Reinfeldt. Arkivbild. - Foto: Mikaela Landeström/TT

Fotbollen uppmanar – vill se markering mot Ryssland

Karl-Erik Nilsson har avgått som ordförande för Riksidrottsförbundet. Men han sitter kvar i Uefas exekutiva kommitté och får nu ett tydligt budskap från SvFF. "Svenska landslag ska inte spela mot ryska så länge kriget i Ukraina pågår", säger ordföranden Fredrik Reinfeldt.


Under ett extrainsatt möte meddelade Karl-Erik Nilsson att han kliver av sin post som ordförande för RF.

Detta efter att Nilsson fått kritik för hur han hanterat Uefas beslut att låta ryska U17-landslag få ställa upp i det kommande EM-kvalet.

Ett beslut som går emot den svenska linjen att inte tävla mot några landslag från Ryssland.

"Fortsatt viktigast för Svenska fotbollförbundet är sakförhållandena – det vill säga vår uppfattning är att svenska landslag, seniorer och ungdomar, inte ska spela mot ryska landslag så länge kriget i Ukraina pågår. Varken i Sverige eller utomlands. Vi stödjer därmed inte Uefa:s planer på att tillåta ryska ungdomslandslag att delta i internationella tävlingar", säger Svenska fotbollförbundets (SvFF) ordförande Fredrik Reinfeldt i ett uttalande.

SvFF-ordföranden skickar en uppmaning till Nilsson.

"Vi konstaterar att Uefa:s exekutiva kommitté sammanträder på tisdag nästa vecka, där ska frågan återigen behandlas. Vi förväntar oss att Karl-Erik Nilsson vid det mötet med tydlighet markerar och står upp för Svenska fotbollförbundets hållning", säger Reinfeldt.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!